Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέψη Καρόλου: «Αυλαία» με την πολυαναμενόμενη συναυλία και 50.000 υπαίθρια πάρτι

Την επόμενη ημέρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου, σε όλη τη Βρετανία, από τον Βορρά και τα νησιά Σέτλαντ έως τον Νότο και τα νησιά Σίλι, διοργανώθηκαν περισσότερα από 50.000 υπαίθρια πάρτι με πλούσια γεύματα, μπίρα και αλκοόλ, όπως επιτάσσει η παράδοση. Μάλιστα, σε κάποια από τα πάρτι εμφανίστηκαν και μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη συναυλία που παρακολούθησαν 20.000 θεατές μπροστά από το κάστρο του Ουίνδσορ, σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση με 100 χώρες.

The drones are out again…#CoronationConcert pic.twitter.com/9Ej03hW5s5

— Chris Ship (@chrisshipitv) May 7, 2023

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα «συγκινήθηκαν βαθιά» από τους εορτασμούς της στέψης χθες, δήλωσε εκπρόσωπος του Παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Το βασιλικό ζευγάρι εκφράζει «βαθιά ευγνωμοσύνη» σε όσους βοήθησαν να γίνει η εκδήλωση «μια τόσο ένδοξη περίσταση» και σε εκείνους που έδειξαν «την υποστήριξή τους σε τόσους αριθμούς στο Λονδίνο και μακρύτερα», πρόσθεσε εκπρόσωπος του Παλατιού, ενώ στους κήπους των ανακτόρων ήταν σε εξέλιξη ένα ακόμα πάρτι. Στη φωτογραφία η συνομιλία του βασιλιά με τους αμερικανούς τραγουδιστές Lionel Richie and Lisa Parigi.

«Τι ημέρα» έγραψαν o πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον ευχαριστώντας όλους όσοι έκαναν ξεχωριστή τη χθεσινή ημέρα.

Εν τω μεταξύ, στη Ντάουνινγκ Στριτ, ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του παρέθεσαν το δικό τους γεύμα σε πολίτες, Ουκρανικές οικογένειες και ομάδες νέων.

H τελετή σε νούμερα:

 20 εκατομμύρια τηλεθεατές σε σχέση με τα 29 εκατομμύρια που παρακολούθησαν την κηδεία της Ελισάβετ.

120 εκατομμύρια παμπ στο εορταστικό 3ημερο 

62 εκατομμύρια ποτά και μπύρα

Τοποθεσίες στα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου λούζονται με προβολές, λέιζερ και οθόνες drone σε μια πρωτοβουλία που ονομάζεται Lighting up the Nation.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More