Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σταθεροποιητικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σταθεροποιητικές τάσεις παρουσιάζουν σήμερα (14/7) οι μετοχικές αξίες στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, μετά από πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. Τα χρηματιστήρια, διεθνώς, έζησαν την καλύτερη εβδομάδα από τον Μάρτιο καθώς οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν από τα στοιχεία στις ΗΠΑ που έδειξαν τη μικρότερη αύξηση των τιμών καταναλωτή από το 2021 και τα οποία δημιούργησαν προσδοκίες ότι οι επιτοκιακές αυξήσεις φτάνουν στο τέλος τους. Μάλιστα, ορισμέ-νοι αναλυτές έσπευσαν να σημάνουν τη νίκη του πολέμου κατά του υψηλού πληθωρισμού προβάλλοντας το θετικό σενάριο της ομαλής προσγείωσης της αμερικανικής οικονομίας. Ωστόσο, άλλοι αναλυτές προειδοποιούν ότι ο πληθωρισμός ήρθε για να μείνει και ότι ο περιοριστικός κύκλος της νομισματικής πολιτικής δεν έχει κλείσει ακόμη.

Χρηματιστήρια

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX30 εμφανίζει οριακή άνοδο κατά 0,02%, στο Παρίσι ο βασικός δείκτης CAC 40 παρουσιάζει κέρδη σε ποσοστό 0,36%, στη Μαδρίτη κινείται υψηλό-τερα κατά 0,04%, το Μιλάνο παρουσιάζει ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,01% ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 εμφανίζει κέρδη σε ποσοστό 0,44%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συναλλαγές στα 90 εκατ. Ευρώ, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1325,61 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,34%.

Ομόλογα

Μικρές ανοδικές τάσεις εμφανίζουν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, δείκτης αναφοράς της ευρωζώνης, κινείται ανοδικά κατά 3 μονάδες βάσης, στο 2,50%. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ενισχύεται κατά 3 bps στο 4,16%, του αντίστοιχου Ισπανικού τίτλου κινείται υψηλότερα κατά 2 μονάδες, στο 3,52% ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού εμφανίζει αύξηση κατά 5 μονάδες βάσης, στο 3,92%.

Εμπορεύματα – Συνάλλαγμα

Πτωτικές τάσεις παρουσιάζουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Το αμερικανικό αργό εμφανίζει απώλειες κατά 0,57%, στα 76,45 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 0,65%, βρίσκεται στα $80,83.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει οριακές μεταβολές έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία του με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1226 δολ./ευρώ.

Ρεπορτάζ: Παντελής Μάνος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More