Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σταύρος Κελέτσης: Τα μέτρα στήριξης για τις πυρόπληκτες περιοχές αφορούν και την Ροδόπη

Οι εξαγγελίες και τα  μέτρα στήριξης για τις πυρόπληκτες περιοχές του Έβρου αφορούν και τη Ροδόπη. Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι το ύψος των αποζημιώσεων ανά προϊόν, θα είναι ταυτόσημο με εκείνο της Θεσσαλίας, ενώ και εκείνοι που δεν ήταν υποχρεωμένοι να ασφαλισθούν στον ΕΛΓΑ θα λάβουν αποζημιώσεις μέσω του Γεωργικού Αποθεματικού.

Οι προκαταβολές των αποζημιώσεων καταβλήθηκαν, ενώ θα ισχύσει και το ακατάσχετο των αποζημιώσεων για τους πληγέντες. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός,  θα ενεργοποιηθεί το Μέτρο 5.2 για δωρεάν αντικατάσταση του απολεσθέντος ζωικού κεφαλαίου και ανακατασκευή- επίσης δωρεάν-  των σταβλικών εγκαταστάσεων που λειτουργούσαν νόμιμα στο 100%.

Σε ότι αφορά το κονδύλι που δόθηκε της τάξης των 2 εκ ευρώ στην Περιφέρεια από την κρατική αρωγή, υπογράμμισε πως και σε αυτή την περίπτωση θα εφαρμοσθεί και πάλι το μοντέλο της Θεσσαλίας, καθώς με αυτό τον τρόπο ξεπεράστηκαν πολλές δυσκολίες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More