Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα Άδανα ο Νίκος Δένδιας – Ο θερμός εναγκαλισμός με Τσαβούσογλου

Στο αεροδρόμιο των Αδάνων, στην Τουρκία, προσγειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί, σήμερα Κυριακή (12/2), το αεροπλάνο που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε με έναν θερμό εναγκαλισμό ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο θερμός εναγκαλισμός Δένδια – Τσαβούσογλου

Η επίσκεψη του Ν. Δένδια στην Τουρκία ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Eπισκέπτομαι σήμερα την Τουρκία, όπου συνοδευόμενος από τον Τούρκο ομόλογό μου, @MevlutCavusoglu, θα συναντηθώ με τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής βοηθείας, η οποία επιχειρεί στις περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφικές ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς. https://t.co/gaMUavbZ0j pic.twitter.com/MYm7AHzHrC

— Nikos Dendias (@NikosDendias) February 12, 2023

Ο Νίκος Δένδιας, τον οποίο συνοδεύει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα συναντηθεί με τα μέλη της ελληνικής αποστολής βοήθειας, θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια και θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις οι οποίες αφορούν στη προσπάθεια απεγκλωβισμού και διάσωσης, καθώς και για τις ανάγκες σε ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν δημιουργηθεί. Ακόμα θα εξεταστούν τρόποι περαιτέρω συνδρομής της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Οι δύο υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις.

Ο Νίκος Δένδιας είναι ο πρώτος Ευρωπαίος υπουργός Εξωτερικών που επισκέπτεται την Τουρκία μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου και ο δεύτερος γενικότερα -ο πρώτος ήταν χθες ο ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν- δείχνοντας έτσι την έμπρακτη υποστήριξη της Ελλάδας στην δυσκολότερη ώρα της γειτονικής χώρας.

Greek Foreign Minister Nikos Dendias arrives in Türkiye’s southern Adana province after powerful earthquakes struck the region, welcomed by Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu

LIVE updates here: https://t.co/rjJzOvo2mE pic.twitter.com/UiAbu9uZ92

— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) February 12, 2023

Ο υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει οδηγίες στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στη Γενεύη να προβεί σε ενέργειες ώστε να δοθεί έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια μέσω του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ στην Τουρκία και στη Συρία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης έχει αναλάβει τον συντονισμό φορέων και ιδιωτών που επιθυμούν να συνδράμουν στις προσπάθειες συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.

Αποστολή: Πιέρρος Τζανετάκος

Διαβάστε ακόμα:

Σεισμός στην Τουρκία: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια έπειτα από 149 ώρες

Άκαρπες οι έρευνες της ΕΜΑΚ – Δεν βρέθηκε ίχνος ζωής από την 24χρονη

Σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 28.000 οι νεκροί – Θα διπλασιαστούν, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Οικονόμου: Στεκόμαστε στο πλευρό των γειτόνων μας – Οι Τούρκοι να αντιληφθούν το αδιέξοδο της προηγούμενης περιόδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More