Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στεγαστικό πρόγραμμα «Κάλυψη»- Εξασφάλιση δωρεάν στέγης για ευάλωτες ομάδες νέων

Υψηλά ενοίκια και προσφορά μικρού αριθμού κατοικιών τείνουν να γίνουν ένα μόνιμο πρόβλημα σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Θεσσαλονίκη. Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο σε νέους που το ύψος των απολαβών τους, δεν τους επιτρέπει να ζήσουν όπως θα ήθελαν.

Λύση στο στεγαστικό πρόβλημα για νέους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο κόστος ενοικίασης σπιτιού δίνει το πρόγραμμα «Κάλυψη». Ήδη έχουν υπογραφεί τα πρώτα οκτώ συμβόλαια σε Θεσσαλονίκη, Θέρμη, Αμπελόκηπους και Καλαμαριά δίνοντας δωρεάν στέγη σε ευάλωτες ομάδες νέων ανθρώπων.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Αμπελόκηπων Μενεμένης, Δέλτα, Θέρμης, Λαγκαδά, Καλαμαριάς, Κορδελιού Ευόσμου, Παύλου Μελά, πυλαίας Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου με 135 ακίνητα, το μίσθωμα των οποίων καταβάλει το δημόσιο για 3 χρόνια. Στη δεύτερη πρόσκληση του προγράμματος για το Δήμο Θεσσαλονίκης μπορούν από σήμερα να υποβάλουν αίτηση ενδιαφερόμενοι που είναι ηλικίας από 25 έως 39 ετών, περιλαμβάνονται στις ωφελούμενες μονάδες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και κατοικούν εντός των ορίων του Δήμου.

Οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα για τους συμμετέχοντες είναι να μην έχουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία και η εγκεκριμένη αίτηση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα να έχει υποβληθεί για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως τις 15 Νοεμβρίου είτε ηλεκτρονικά, είτε σε τέσσερα σημεία εξυπηρέτησης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αίτηση για συμμετοχή μπορούν να υποβάλλουν και ιδιοκτήτες ακινήτων που θέλουν να τα διαθέσουν στο πρόγραμμα. Προϋπόθεση είναι τα ακίνητα να είχαν διατεθεί στα πλαίσια των προγραμμάτων ΕΣΤΙΑ 2 ΚΑΙ ΕΣΤΙΑ 2021.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More