Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στελέχη του ισραηλινού στρατού μιλούν στην ΕΡΤ

Στον απεσταλμένο της ΕΡΤ στο Ισραήλ, Γιώργο Σιδέρη, μίλησαν τα στελέχη του Ισραηλινού Στρατού που πολεμούν στον αστικό ιστό της Γάζας. Οι Ισραηλινοί τονίζουν ότι δεν ξεχνούν το αιματοκύλισμα της 7ης Οκτωβρίου, ενώ κάνουν λόγο για ισχυρή αντίσταση από τη Χαμάς.

Το ραντεβού ήταν σε κοντινή βάση στα σύνορα με τον Παλαιστινιακό θύλακα.

Η Κιμ, στρατιώτης του Ισραηλινού στρατού μπαίνει στη Γάζα με τη μονάδα να και πολεμά, είπε στην ΕΡΤ ότι φίλη της είναι ανάμεσα στους ομήρους: «Δεν φοβάμαι που βρίσκομαι στις μάχες πρέπει να προστατεύσω τους συμπατριώτες μου, φίλη μου είναι ανάμεσα στους ομήρους, ελπίζω να είναι καλά, έχω αγωνία».

Η Κιμ χάθηκε σιωπηρά από το οπτικό μας πεδίο ύστερα από λίγα λεπτά, αθόρυβα. Οι αξιωματικοί την ειδοποίησαν ότι η φίλη της είναι νεκρή.

Ο γιατρός μάχης Ντάνιελ, που ανήκει σε ομάδα ειδικών επιχειρήσεων, μιλά για την κατάσταση στα Παλαιστινιακά νοσοκομεία. Ο ίδιος πάντως δεν μπορεί να ξεχάσει τις βιασμένες γυναίκες της 7ης Οκτωβρίου τις οποίες περιγράφει ως πολυτραυματίες από πεδίο μάχης.

Όπως αναφέρει: «Μπορώ να σας πω ότι μιλάμε με τους διοικητές των νοσοκομείων και τους προειδοποιούμε και χρησιμοποιούμε τη ρίψη φυλλαδίων από αεροπλάνα και τους τηλεφωνούμε χρησιμοποιώντας κινητά και μιλάμε αραβικά μαζί τους. Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να μην πλήξουμε κανέναν που δεν σχετίζεται με τη Χαμάς ή με άλλη τρομοκρατική οργάνωση».

Η αγωνία για τους ομήρους δεν κρύβεται από τα στελέχη εκείνα που εισχωρούν στο μετρό της Γάζας.

«Υπάρχουν κατασκευές σε αυτά τα τούνελ πού βρίσκονται κάτω από σχολεία. Η κύρια αποστολή του ισραηλινού στρατού είναι να πολεμήσει τη Χαμάς να μπούμε σε αυτές τις περιοχές και να τους πολεμήσουμε», δήλωσε Ισραηλινός στρατιώτης.

Το μετρό της Γάζας είναι είναι μεγάλο στοίχημα για τους Ισραηλινούς το οποίο όμως γνωρίζουν ότι δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί χωρίς θυσίες από τους ίδιους.

αποστολή Ισραήλ – Γιώργος Σιδέρης
κάμερα: Φώτης Πάντος
ήχος: Αντώνης Κυπραίος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More