Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Αγριά Βόλου η ετήσια συνάντηση αποφοίτων παιδοπόλεων – Στον Δρ. Π. Παρδαλό ο τίτλος του “Παιδοπολίτη της Χρονιάς”

Ξεχωριστή σημασία έχει για τη μεγάλη οικογένεια των Αποφοίτων Παιδοπόλεων η φετινή ετήσια, χειμερινή συνάντησή τους, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, στην Αγριά Βόλου.

Απόφοιτοι από ολόκληρη την Ελλάδα θα συναντηθούν, για μια ακόμη φορά, σε μια γιορτινή συνάντηση – επιστροφή στον τόπο απ’ όπου ξεκίνησαν και όπου πέρασαν τα νεανικά τους χρόνια μαζί με χιλιάδες άλλους συμμαθητές τους.

Είναι η πρώτη συνάντηση που πραγματοποιείται μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα γίνει η βράβευση ενός ακόμη Παιδοπολίτη, που με τις επιστημονικές του διακρίσεις, σε Ελλάδα και εξωτερικό, αναδεικνύει το μεγάλο εκπαιδευτικό έργο που επιτέλεσαν οι Παιδοπόλεις, στα χρόνια της λειτουργίας τους.

Ειδικότερα, η καθιερωμένη αυτή, ετήσια χειμερινή συνάντηση  Αποφοίτων Παιδοπόλεων θα γίνει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, στις 11.00 το πρωί, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, στο Valis Resort and Spa, στην Αγριά Βόλου. Όπως επίσης έχει καθιερωθεί, θα γίνει η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, Ιγνατίου.

Ο Σύλλογος έχει θεσμοθετήσει, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2010, να τιμάται ένα πρόσωπο, το οποίο με τις ενέργειές του, «…αποτελεί τιμή για τους Αποφοίτους Παιδοπόλεων, συνετέλεσε στην προβολή του Συλλόγου, στην εξυπηρέτηση και στην προοπτική στόχευσης των Αποφοίτων Παιδοπόλεων για το μέλλον»,  «Ο ΠΑΙΔΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο, στην συνεδρίαση της 20ης Σεπτεμβρίου 2022, ομόφωνα επέλεξε να απονείμει τον τίτλο του «ΠΑΙΔΟΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2022», στον Παναγιώτη Παρδαλό, ομότιμο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα (Distinguished Emeritus Professor) και επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, από τον Νοέμβριο του 2022.

Ο τιμώμενος Καθηγητής Παναγιώτης Παρδαλός, είναι Απόφοιτος της Παιδόπολης «Αγία Σοφία», στην Αγριά Βόλου.

Η παρουσίαση του τιμώμενου Καθηγητή Παναγιώτη Παρδαλού, καθώς και η αιτιολόγηση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνει από τον Απόφοιτο, Αριστομένη (Μένιο) Συσκάκη, Καθηγητή Τμήματος Μαθηματικών Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Δρ. Παναγιώτης Παρδαλός

Ποιος είναι ο Δρ. Παναγιώτης Παρδαλός

Ο Δρ. Παναγιώτης Παρδαλός είναι Διακεκριμένος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικής Βιομηχανίας και Συστημάτων του Πανεπιστημίου της Φλόριντα και της συνεργαζόμενης Σχολής Βιοϊατρικής Μηχανικής και Πληροφορικής Μηχανικών.

Επιπλέον, είναι διευθυντής του Κέντρου Εφαρμοσμένης Βελτιστοποίησης.

Ο Δρ. Π. Παρδαλός είναι παγκοσμίως γνωστός ηγέτης στην Ολική Βελτιστοποίηση, τη Μαθηματική Μοντελοποίηση, τα Ενεργειακά Συστήματα και τις Επιστήμες Δεδομένων.

Είναι συνεργάτης των AAAS, AIMBE και INFORMS και του απονεμήθηκε το βραβείο Constantin Caratheodory του 2013 της Διεθνούς Εταιρείας Παγκόσμιας Βελτιστοποίησης.

Επιπλέον, στον Δρ. Π. Παρδαλό έχει απονεμηθεί το βραβείο Χρυσούν Μετάλλιο «EURO 2013» που έχει του απονεμηθεί από την Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρησιακών Ερευνητικών Εταιρειών. Αυτό το μετάλλιο είναι το σημαντικότερο ευρωπαϊκό βραβείο που δόθηκε σε επαγγελματίες της Έρευνας (OR) για επιστημονικές συνεισφορές που αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου.

Ο Δρ. Π. Παρδαλός έχει βραβευτεί με ένα διάσημο βραβείο έρευνας Humboldt (2018-2019). Το Humboldt Research Award απονέμεται σε αναγνώριση όλων των επιτευγμάτων ενός ερευνητή μέχρι σήμερα – θεμελιώδεις ανακαλύψεις, νέες θεωρίες, ιδέες που είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην πειθαρχία τους.

Ο Δρ. Π. Παρδαλός είναι επίσης μέλος πολλών Ακαδημιών Επιστημών και κατέχει πολλά τιμητικά διδακτορικά πτυχία και συνεργασίες. Είναι ο ιδρυτικός συντάκτης των επιστολών βελτιστοποίησης, των ενεργειακών συστημάτων και συνιδρυτής του International Journal of Global Optimization, Computational Management Science και του Springer Nature Operations Research Forum.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 500 επιστημονικά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και έχει επιμεληθεί / συντάξει πάνω από 200 βιβλία.

Είναι ένας από τους πιο αναφερόμενους συγγραφείς και έχει αποφοιτήσει μέχρι τώρα 64 φοιτητές διδακτορικού.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More