Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην ΒΙΠΕ Τρίπολης η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης, πραγματοποίησε η υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου.

Η υφυπουργός, επισκέφτηκε παραγωγικές μονάδες, συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα και τα θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες της Ζώνης.

Με εντολή του Πρωθυπουργού, στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και την βιομηχανία και αυτό φαίνεται. Στόχος μας είναι μέχρι το 2030, να αυξηθεί η συμβολή της βιομηχανίας στο ΑΕΠ. Θέλουμε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και να αυξηθούν οι εξαγωγές των βιομηχανικών προιόντων. Οι νέες επενδύσεις στην Τρίπολη από πλευράς φαρμακοβιομηχανίας, δείχνουν το δρόμο και το στόχο. Είμαστε δίπλα στο επιχειρείν. Θα ενισχύσουμε τα βιομηχανικά πάρκα. Ήδη το ανακοινώσαμε αυτό και αφορά και 3 πάρκα της Πελοποννήσου. Επίσης, θα γίνουν και βελτιωτικά έργα στις υποδομές των βιομηχανικών περιοχών“, είπε η υφυπουργός, που λίγο μετά, επισκέφτηκε και τα νέα κτίρια των βιομηχανιών, που οικοδομούνται αυτή την εποχή στην Τρίπολη.

Η υφυπουργός, στάθηκε και στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, που αφορά τρεις δήμους της Αρκαδίας και έναν της Μεσσηνίας. ” Το ΣΔΑΜ έχει πολλαπλασιαστική αξία στους τόπους αυτούς και πρέπει αυτοί οι πόροι να αξιοποιηθούν”, είπε η υφυπουργός.

Η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου

Επίσης, μίλησε και για την πιθανή επέκταση της ΒΙΠΕ Τρίπολης: ” Αυτό το θέμα πρέπει να το συζητήσουμε και με το υπουργείο Περιβάλλοντος και με την Περιφέρεια. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα κρίνουν το ζήτημα“, τόνισε η Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου.

Για το θέμα της πιθανής εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας βιοαερίου, εντός της ΒΙΠΕ Τρίπολης, για την οποία υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις, η υφυπουργός, τόνισε τα εξής: “ Όλοι μπορούν να συνυπάρξουν. Χρειάζεται διάλογος για να βρεθεί μία σωστή, χρυσή τομή για όλους“.

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα για τα βιομηχανικά κτίρια – κουφάρια της ΒΙΠΕ Τρίπολης, η υφυπουργός, γνωστοποίησε, ότι, το υπουργείο είναι σε μία διαδικασία καταγραφής των κτιρίων αυτών, σ’ όλη τη χώρα, ώστε μετά να προχωρήσει μία διαδικασία αξιοποίησης όλων αυτών των δεσμευμένων βιομηχανικών κτιρίων.

Στις επαφές της υφυπουργού, με τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης, παρευρέθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ Α.Ε. Αθανάσιος Ψαθάς.

Για τα βελτιωτικά έργα της ΒΙΠΕ Τρίπολης, είπε τα εξής: ” Πιστεύουμε, ότι, μέσα σε 2 μήνες, ο φάκελος των έργων της ΒΙΠΕ Τρίπολης θα προωθηθεί για χρηματοδότηση, είτε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, είτε μέσω του ΣΔΑΜ. Τα έργα θα φτάσουν τα 2 ή τα 2,5 εκατ. ευρώ. Στα τέλη του 2025, η ΒΙΠΕ Τρίπολης θα έχει άλλη όψη και δεν θα έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα απ’ τις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες“.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More