Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Καβάλα ο Γ. Βαρουφάκης – Συνάντηση με φορείς και εργαζόμενους

Η Ελλάδα οδηγείται σε ερημοποίηση με την πολιτική που εφαρμόζεται, οι εργασιακές σχέσεις απορρυθμίζονται, οι επιχειρήσεις δεν στηρίζονται με ουσιαστικά μέτρα, η υγεία ιδιωτικοποιείται σε βάρος των πολιτών, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την παρουσία του στην Καβάλα.
Ο κ. Βαρουφάκης περιόδευσε στην αγορά της πόλης, όπου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Λεμονίδης του μετέφερε την αγωνία του εμπορικού κόσμου, μετά από μια παρατεταμένη κρίση και την πανδημία, την έλλειψη ρευστότητας, την ενεργειακή κρίση. Μείωση της ΦΠΑ, κατάργηση της προκαταβολής φόρου, ρευστότητα μέσω του δανεισμού και μείωση του κόστους της ενέργειας είναι οι προτάσεις του ΜΕΡΑ25 για την ανακούφιση των εμπόρων.

Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις μετέφερε στον κ. Βαρουφάκη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.
Στην πλατεία της Καβάλας, ο κ. Βαρουφάκης συναντήθηκε με τους απολυμένους των λιπασμάτων και πετρελαίων, στους οποίους είπε ότι “η κατάσταση που βιώνουν αποτελεί μια συνειδητή προσπάθεια απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, οδηγώντας τη χώρα στην ερημοποίηση”. Ενώ πρόσθεσε ότι ο αγώνας που δίνουν είναι σημαντικός γιατί δίνει ένα μήνυμα στην κοινωνία να μην σταματά να αγωνίζεται.

Το θέμα των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις, τις ελλείψεις, την ανάγκη μονιμοποίησης των επικουρικών γιατρών, μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων αλλά και ζήτημα επιστροφής των ανεμβολίαστων συναδέλφων τους έθεσαν στον κ. Βαρουφάκη, κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Καβάλας, εκπρόσωποι των γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More