Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην πρώτη γραμμή του πυρός στην Ουκρανία ο παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας εκτοξεύει πύραυλο (video)

Toν γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει τον Ουκρανό παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας βαρέων βαρών Oleksandr Usyk να εκτοξεύει έναν πύραυλο σε εμπόλεμη ζώνη δίπλα σε Ουκρανούς στρατιώτες που μάχονται κατά της εισβολής της Ρωσίας.

Oleksandr Usyk launching a missile while visiting Ukrainian soldiers this week…

[ Advokatii] pic.twitter.com/fKa2cKkuk2

— Michael Benson (@MichaelBensonn) April 28, 2023

Η Ρωσία ξεκίνησε την πλήρους κλίμακας εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο 2022 και ο Usyk κατατάχθηκε στην εδαφική άμυνα του Κιέβου λίγο αργότερα σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τη χώρα του.

Στη συνέχεια εγκατέλειψε την πατρίδα του για να προπονηθεί για τη ρεβάνς του με τον Anthony Joshua στη Σαουδική Αραβία τον Αύγουστο, έναν αγώνα που κέρδισε μέσω split-decision για να διατηρήσει τους τίτλους του στα βαρέα κιλά.
Από τότε ο Usyk επέστρεψε στην Ουκρανία και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πήγε να επισκεφθεί μερικούς από τους στρατιώτες της χώρας.

Βιντεοσκοπήθηκε να κρατά έναν πύραυλο, τον οποίο στη συνέχεια τοποθέτησε σε έναν εκτοξευτή πριν τον εκτοξεύσει στον αέρα.
Ο 36χρονος έχει γίνει ο αγαπημένος των οπαδών του χάρη στην ιδιόρρυθμη αίσθηση του χιούμορ του και έβγαλε μια κωμική κραυγή που άφησε τους γύρω του να χαχανίζουν καθώς εκτόξευε τον πύραυλο.

Ο Usyk έχει δείξει την υποστήριξή του στα στρατεύματα της χώρας του τους τελευταίους 14 μήνες, αλλά οι φίλοι της πυγμαχίας θα θέλουν επίσης να τον δουν σύντομα πίσω στο ρινγκ.
Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έχει αγωνιστεί από τότε που κέρδισε τον Joshua πριν από οκτώ μήνες και ο επόμενος αγώνας του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Φαινόταν ότι θα αναμετρηθεί με τον Tyson Fury σε μια αδιαμφισβήτητη αναμέτρηση, αλλά η ομάδα του Ουκρανού αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις αφού απογοητεύτηκε από τις απαιτήσεις του Gypsy King.
Ο Usyk μπορεί τώρα να αντιμετωπίσει έναν άλλο Βρετανό, καθώς ο διεκδικητής της ζώνης του WBA είναι ο Daniel Dubois.

Ο μανάτζέρ του αποκάλυψε ότι ο αγώνας θα μπορούσε να γίνει στην Πολωνία αυτό το καλοκαίρι, αλλά η ημερομηνία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

Υπήρξαν επίσης εικασίες ότι ο Usyk θα μπορούσε τελικά να αντιμετωπίσει τον Fury στο τέλος του έτους σε ένα τεράστιο νομοσχέδιο στη Σαουδική Αραβία που θα έβλεπε τον Joshua και τον Deontay Wilder να συναντιούνται την ίδια νύχτα.

Ωστόσο, ο Fury έχει αρνηθεί ότι έχουν γίνει οποιεσδήποτε συνομιλίες, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να περάσει ακόμη αρκετός καιρός μέχρι οι φίλαθλοι να δουν τους δύο άνδρες να μπαίνουν στο ρινγκ ο ένας με τον άλλον.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More