Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην τελική ευθεία για τον 7ο αυθεντικό Φειδιππίδειο δρόμο Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για τον 7ο αυθεντικό Φειδιππίδειο δρόμο Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα, που θα γίνει 24 με 28 Νοεμβρίου 2022.

Διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά από τον αθλητικό πολιτιστικό σύλλογο “Αθηναίοι Δρομείς”, μαζί με τον Φυσιολατρικό, Αθλητικό, Ορειβατικό Σύλλογο ΦΑΟΣ. Είναι ένας αγώνας, υπεραπόστασης, 490 χλμ.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο, επί ανοιχτής οδού στον κόσμο, που έχει βαθιές ιστορικές ρίζες. Τελείται υπό την αιγίδα της ΓΓΑ, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποστηρίζει η Περιφέρεια Αττικής και αυτή της Πελοποννήσου.

Επίσης, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους και της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους.

Τέλος, υποστηρίζουν και οι αθλητικοί οργανισμοί του δήμου Αθηναίων και του δήμου Σπάρτης.

Συμμετέχουν 45 αθλητές από 14 χώρες. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών και εκκίνηση θα δοθεί στις 24 του μήνα, στις 6 το πρωί.

Ο τερματισμός του τελευταίου δρομέα, θα γίνει στις 28 του μήνα, στις 2 το μεσημέρι. Ο αγώνας θα κρατήσει 104 ώρες.

Η διαδρομή θα ακολουθήσει, όλο τον αρχαίο δρόμο, από Αθήνα – Ελευσίνα – Μέγαρα – Αρχαία Κόρινθο και εκεί, θα ακολουθήσει τον δρόμο προς Άγιο Βασίλειο, Αρχαίες Κλεωνές, για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα. Στην συνέχεια, θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά. θα ανέβει το Αρτεμίσιο, θα κατέβει στη Νεστάνη, θα περάσει από Τεγέα, για να μπει πλέον στον δρόμο Τρίπολης – Σπάρτης και να φτάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα, στο στάδιο της Σπάρτης.

Ένας εξαιρετικά δύσκολος αγώνας, με συνολική υψομετρική διαφορά 6.479 μ. και μέγιστο υψόμετρο 1.227 μ.

Στην παραπάνω διαδρομή, θα υπάρχουν συνολικά, 11 κεντρικοί σταθμοί/check points, 4 σταθμοί ξεκούρασης/rest points και 104 τραπεζάκι, προς εξυπηρέτηση των αθλητών.

Τον αγώνα στηρίζουν ενεργά, φορείς, σύλλογοι και εθελοντές.

Ο 7ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος δρόμος, έχει και οικολογικό προσανατολισμό, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών, όπου διέρχεται ο Αγώνας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More