Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην τελική ευθεία με τις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις οι Κ. Μητσοτάκης και Α. Τσίπρας

Οι πολιτικοί αρχηγοί παίρνουν θέσεις “μάχης”, καθώς αύριο το βράδυ πέφτει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου. Αύριο Παρασκευή 23/6 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική ομιλία στο Σύνταγμα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί την Πέμπτη 22/6 την κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Σε διαφορετικό σκηνικό από αυτό που είχαμε συνηθίσει στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 και του περασμένου Μαΐου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει αυτή τη φορά να πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία του στην πλατεία Συντάγματος.

Η στρατηγική των τελευταίων ωρών μέχρι το ορόσημο της ενισχυμένης αναλογικής είναι διπλή:
-Με στόχο την «ασφαλή αυτοδυναμία» και με πολιτικό βατήρα το σχεδόν 41% της 21ης Μαΐου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει να απευθύνεται τόσο προς τους κεντρογενείς, όσο και προς τους ψηφοφόρους που βρίσκονται στα δεξιά του πολιτικού φάσματος, προκειμένου να σχηματίσει μία ισχυρή κυβέρνηση, με ορίζοντα τετραετίας.
-Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα προτάξει το θετικό λόγο και τα θετικά μηνύματα της χώρας, κρατώντας στην προμετωπίδα και μεταρρυθμιστικό και κοινωνικό πρόσημο του κυβερνητικού προγράμματος της επόμενης τετραετίας. Θα προτάξει, επίσης και το κάλεσμα της μαζικής συμμετοχής στην κάλπη της Κυριακής.

O ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την εκλογική μάχη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών σε ό,τι αφορά στις προεκλογικές εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως επισημαίνει, οι εξαγγελίες Μητσοτάκη δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας όπως τα ίδια τα στελέχη του κόμματος του κυρίου Μητσοτάκη έχουν παραδεχτεί. Ο κύριος Μητσοτάκης προσπαθεί με ψευδείς εξαγγελίες και κούφια λόγια να λάβει λευκή επιταγή προκειμένου να μπορεί να κυβερνήσει χωρίς κανένα έλεγχο και λογοδοσία και με απόλυτη ασυδοσία τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας και να καλεί τους πολίτες, προοδευτικούς αλλά και συντηρητικούς, να ενισχύσουν το ΣΥΡΙΖΑ στην κρίσιμη κάλπη της Κυριακής.

Τονίζει την ανάγκη ισχυροποίησης του ΣΥΡIZA για να μπει φρένο στη δημιουργία ενός καθεστώτος από τον κ. Μητσοτάκη με ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε υψηλούς τόνους και για το δημοσίευμα που αφορά στον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Μάντζο σύμφωνα με το οποίο εκπροσώπησε funds απέναντι σε δανειολήπτες με ελβετικό φράγκο. Θα περίμενα από τον κ. Ανδρουλάκη να βγάλει τον κύριο Μάντζιο από το ψηφοδέλτιο δήλωσε ο κύριος Τσίπρας σε συνέντευξή του στο in.gr. Το δίλημμα είναι καθαρό δηλώνουν από την Κουμουνδούρου: ασυδοσία των fubds με Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ή προστασία της πρώτης κατοικίας όπως δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος, Γιώργος Παντελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More