Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Χαν Γιουνίς ο Σινουάρ; Πληροφορίες και για τα αντιπολιτευόμενα στελέχη της κυβέρνησης του Ισραήλ

Ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιαχία Σινουάρ, δεν βρίσκεται στη Ράφα, σε αντίθεση με προηγούμενες εκτιμήσεις, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Αυτό αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις ο Σίνουαρ κρύβεται σε υπόγειες σήραγγες στην περιοχή Χαν Γιούνις, από όπου ο στρατός του Ισραήλ αποσύρθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Την ίδια ώρα και υπό το βάρος και των πιο πάνω, οι πιέσεις προς τα αντιπολιτευόμενα στελέχη της ισραηλινής Κυβέρνησης Πολέμου να αποχωρήσουν από αυτήν αυξάνονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ισραηλινών ΜΜΕ οι Γκάντζ και Έιζενκοτ είναι πολύ πιθανόν να αποχωρήσουν από το σχήμα προκαλώντας τη διάλυσή του εάν δεν υπάρξει τα επόμενα 24ωρα κατάληξη σε κάποιας μορφής συμφωνία για το θέμα των ομήρων.

Οι δύο πολιτικοί φαίνεται να προσμετρούν σοβαρά πλέον τις αντιδράσεις της ισραηλινής κοινωνίας ή τουλάχιστον της πλειονότητάς της η οποία τάσσεται κατά των χειρισμών Νετανιάχου. 

Στρατιωτικές πηγές δηλώνουν υπό τον όρο της ανωνυμίας σε διάφορες δημοσιογραφικές πηγές στο Ισραήλ ότι η αναποφασιστικότητα, όπως την αποκαλούν, του Νετανιάχου προκαλεί πρόσθετα κενά ασφάλειας στη χώρα και πέρα από τη ζημιά που προκαλείται διεθνώς ενδέχεται να επιτρέψει στη Χαμάς να επανακάμψει.   

Ανταπόκριση ΕΡΤNews – Κύπρος: Κωστής Κωνσταντίνου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More