Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Βουλή μίλησε για την πολυήμερη πυρκαγιά στο Παπίκιο Όρος ο Δ. Χαρίτου – Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ

Στη Βουλή μίλησε για  την πολυήμερη πυρκαγιά στο Παπίκιο όρος ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ,  κάνοντας λόγο για ανικανότητα του αρμόδιου υπουργείου.

Σε ομιλία του χθες στη Βουλή παρόντος του αρμοδίου υπουργού, Χρήστου Στυλιανίδη, ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου, αναφέρθηκε εκτενώς στην πυρκαγιά του Παπικίου όρους λέγοντας πως, «Γεννά σοβαρά ερωτήματα όταν για 13 μέρες όχι μόνο δεν έχουν ελεγχθεί αλλά  εξαπλώνονται οι εστίες της φωτιάς, αν πρόκειται για ανικανότητα ή έλλειψη σχεδίου ή και τα δυο από πλευράς του υπουργείου σας», τόνισε ο κ. Χαρίτου.

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

«Αυτή τη στιγμή, δεν είναι δυνατόν ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας να παρακολουθεί τις εστίες μέσω δορυφόρου στην οθόνη του..! Θα πρέπει η κυβέρνηση να ενεργοποιηθεί επιτέλους και να αξιοποιήσει κάθε πόρο για τον έλεγχο της πυρκαγιάς και την κατάσβεσή της, πριν κινδυνεύσουν οι γύρω οικισμοί (Μίσχος, Μέγα Πιστό) αλλά και η ευρύτερη περιοχή», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ

Τέσσερις Βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Νίκος Παπαναστάσης, Θανάσης Παφίλης και Νίκος Στολτίδης, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, για την συνεχιζόμενη πυρκαγιά στο Παπίκιο όρος.

Οι Βουλευτές κάνουν λόγο για “ελάχιστα εναέρια μέσα, μόλις 2 καναντέρ”, τα οποία πραγματοποιούν ρίψεις και ζητούν από την κυβέρνηση να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής των πεζοπόρων τμημάτων που επιχειρούν.

Ζητούν επίσης  να γίνει άμεση εκτίμηση της καταστροφής, να κηρυχθούν  αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις και να απαγορευθεί κάθε είδους καταπάτηση και επιχειρηματική δραστηριότητα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More