Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη δίνη της πιο σφοδρής κακοκαιρίας οι ΗΠΑ – Στους 23 οι νεκροί

Στη δίνη της πιο σφοδρής κακοκαιρίας των τελευταίων ετών βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες. Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, χιλιάδες νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα, πτήσεις ακυρώνονται, ενώ επικρατεί κυκλοφοριακό χάος.

Εκχιονιστικά μηχανήματα, πυροσβεστικά και οχήματα έκτακτης ανάγκης είναι σχεδόν όλα ακινητοποιημένα. Το διεθνές αεροδρόμιο στο Μπάφαλο θα παραμείνει κλειστό μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Στα υπόλοιπα αεροδρόμια χιλιάδες πτήσεις ακυρώνονται με τους ταξιδιώτες να απογοητεύονται που δεν προλαβαίνουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Οι συνθήκες αυτές, το χιόνι που σε τυφλώνει, η μηδενική ορατότητα, τα πάντα λευκά. Η χιονοθύελλα μπορεί να καταγραφεί ως η χειρότερη στην ιστορία” τόνισε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χότσουλ.

Τουλάχιστον 700.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν υπό το μηδέν.

Αυτοκινητόδρομοι κλείνουν, καθώς λόγω του χιονιά είναι απροσπέλαστοι. Στο Κεντάκι, πάνω από 700 οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί.

Στη Μινεάπολη το θερμόμετρο δείχνει -20 βαθμούς Κελσίου, ενώ σήμερα όλα τα ρεκόρ σπάει η βόρεια Ντακότα με -28 βαθμούς.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More