Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Θεσσαλονίκη ο γιος του δασκάλου του Μπρους Λι – «Ο πατέρας μου παρέδιδε εδώ μαθήματα»

Μπορεί ο θρύλος των πολεμικών τεχνών, Μπρους Λι να έφυγε απ’ τη ζωή πρόωρα, ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι, που διατηρούν ζωντανή την κληρονομιά, που άφησε πίσω του.

Ο γιος του δασκάλου του, Άντριου Τσενγκ βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη να μεταφέρει τις γνώσεις του στους Έλληνες λάτρεις των πολεμικών τεχνών.

«Πριν πολλά χρόνια, ερχόταν ο πατέρας μου εδώ και παρέδιδε σεμινάρια και έφτιαξε μια μεγάλη ομοσπονδία, έσπειρε το Wing Chun σε όλη την Ελλάδα και μετά από χρόνια ήρθε η ώρα να ‘ρθει ο γιος του και να διατηρήσει την κληρονομιά και να συνεχίζει να διδάσκει αυτό το σύστημα, που κάνει τόσο καλό. Η πρώτη πολεμική τέχνη, που διδάχθηκε ο Μπρους Λι ήταν το Wing Chun Kung Fu και ο άνθρωπος, ο οποίος τον εισήγαγε στο σύστημα σαν μέντοράς του ήταν ο πατέρας μου, ο Γουίλιαμ Τσενγκ», ανέφερε αρχικά στην ΕΡΤ ο Άντριου Τσενγκ.

«Όλες οι πολεμικές τέχνες βοηθάνε τα παιδιά να φύγουν από τους υπολογιστές και τις πολλές ώρες, που σπαταλάνε, να γίνουν πιο fit, με καλύτερη φυσική κατάσταση. Είναι πιο εύκολο να συγκεντρωθούν στα μαθήματά τους και σε οτιδήποτε άλλο κάνουν και ακόμα κι αν αφήσουν τις πολεμικές τέχνες, αυτή η ικανότητα τους μένει και τους ακολουθεί μια ζωή γιατί μαθαίνουν στην πειθαρχία και στον αυτοέλεγχο», πρόσθεσε ο Άντριου Τσενγκ.

Από την πλευρά του, ο master πολεμικών τεχνών, Γιώργος Τουζόζογλου τόνισε πως «Όταν ερχόταν ο πατέρας του Άντριου, Γουίλιαμ Τσανγκ, καθόταν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, του άρεζε πάρα πολύ γιατί όντως έχουμε το DNA του πολεμιστή, το ήθος και την ικανότητα».

Άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίες έδωσαν το «παρών» στο σεμινάριο και στο τέλος προσπάθησαν να κάνουν εξάσκηση στις κινήσεις, που τους δίδαξε ο γιος του δασκάλου του Μπρους Λι.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρόπουλος

Διαβάστε επίσης:

Σεμινάριο Traditional Wing Chun με τον Master Andrew Cheung στη Θεσσαλονίκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More