Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επισκέπτεται σήμερα τη Θεσσαλονίκη, όπου θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα: «Η Ελλάδα παράγοντας ισχύος και σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο».

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ενώ η ίδια θα πραγματοποιηθεί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, στις 20:00.

Σημειώνεται πως στις 17:50, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης με τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη.

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας θα υποδεχθεί στην Αθήνα τον υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας, Ιλία Νταρκιασβίλι. Οι συνομιλίες αναμένεται να εστιαστούν στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε ποικίλους τομείς, όπως οικονομία, εμπόριο, τουρισμός και πολιτισμός, καθώς και στη συνεργασία των δύο χωρών εντός διεθνών οργανισμών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Επιπλέον, οι συζητήσεις αναμένεται να καλύψουν και διεθνή και περιφερειακά θέματα, όπως την κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, και εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τον Καύκασο. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν περί ώρα 12:00 κατ’ ιδίαν συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας θα λάβουν χώρα οι διευρυμένες συνομιλίες. Θα ακολουθήσει η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More