Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στιβ Μπάνον: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών

Ο πρώην βοηθός του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, καταδικάστηκε την Παρασκευή σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών επειδή αρνήθηκε να καταθέσει στην έρευνα του Κογκρέσου για την επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

Ένας από τους ανθρώπους πίσω από την προεκλογική εκστρατεία και τη νίκη του Τραμπ το 2016, ο Μπάνον κρίθηκε ένοχος για δύο κατηγορίες περιφρόνησης του Κογκρέσου επειδή αψήφησε κλήτευση για να καταθέσει σχετικά με την εξέγερση των υποστηρικτών του πρώην προέδρου.

(AP Photo/Nathan Howard)

Ο επί σειρά ετών στρατηγικός σύμβουλος του Τραμπ έγινε δεκτός κατά την άφιξή του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον από διαδηλωτές που φώναζαν προδότη και φασίστα.

Ο Μπάνον δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η ημέρα κρίσης του «παράνομου καθεστώτος» είναι στις 8 Νοεμβρίου, εννοώντας τις επερχόμενες εκλογές για το Κογκρέσο.

Παρά την ποινή φυλάκισης, ο Μπάνον θα μπορούσε να παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι και το επόμενο έτος, ασκώντας έφεση κατά της υπόθεσής του.

Ο ίδιος ζήτησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από το δικαστήριο να αναστείλει την εκτέλεση οποιασδήποτε ποινής, ενώ η έφεσή του κατά της αρχικής απόφασης προχωρά.

Πηγή: AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More