Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Έβρο ο Γ. Οικονόμου και η Βρετανίδα ΥΠΕΣ για τα μέτρα προστασίας των συνόρων (video)

Τον Έβρο επισκέφθηκαν σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και η Βρετανίδα ομόλογός του, Σουέλα Μπρέιβερμαν προκειμένου να δουν από κοντά, πώς λειτουργούν και στην πράξη τα μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία της παράνομης μετανάστευσης.

Η επίσκεψη της Βρετανίδας υπουργού καταδεικνύει και την ιδιαίτερη βαρύτητα, που δίνει η βρετανική κυβέρνηση στα μέτρα που λαμβάνονται από ελληνικής πλευράς, προκειμένου να μπει φρένο στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία.

Η κ. Μπρέιβερμαν ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις προσπάθειες που κάνει η χώρα μας, αναφορικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού και έκανε λόγο για τεράστια επιτυχία της Ελλάδας στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

«Πρόκειται για μία παγκόσμια πρόκληση, αλλά μπορούμε να δούμε εδώ, από όσα έχουν κάνει η ελληνική κυβέρνηση και οι ελληνικές αρχές, πως πρόκειται για μία πραγματική πρόοδο».

Αναφερόμενη στον φράχτη στον Έβρο, η Βρετανίδα υπουργός σημείωσε, πως πρόκειται για ένα ασφαλές χερσαίο σύνορο και συμπλήρωσε, ότι «ένας ισχυρός φράχτης έχει κατασκευασθεί γρήγορα για να παρέχει αποτροπή, να απορροφά ένα τεράστιο ποσό πόρων από την αστυνομία, από το στρατό, από τον Frontex, για την παροχή επιτήρησης».

Η κυρία Μπρέιβερμαν τόνισε, ότι η χώρα μας μ’ αυτά τα μέσα, αλλά και συνεργασίες με άλλες χώρες, έχει επιτύχει να σημειώσει «σημαντική μείωση των παράνομων διελεύσεων σε αυτό το χερσαίο σύνορο εδώ, στον Έβρο».

«Οφείλουμε πάντα να είμαστε σε ετοιμότητα και αυτό κάνουμε, με την ενίσχυση της παρουσίας της ελληνικής Αστυνομίας, με τα σωστά υπηρεσιακά σχέδια, με τα δίκτυα πληροφοριών, πάντα λειτουργώντας στο πλαίσιο, που ορίζει ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το ευρωπαϊκό δίκαιο, οι ελληνικού νόμοι και το ελληνικό σύνταγμα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Σταματάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More