Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον δρόμο για τις κάλπες: Υψηλοί τόνοι εν αναμονή ανακοίνωσης της ημερομηνίας των εκλογών

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός ντιμπέιτ ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αφορμή, η αποψινή τηλεμαχία ανάμεσα στον κύριο Οικονόμου και την κυρία Τσαπανίδου στην ΕΡΤ, αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι ο χρόνος των εκλογών πλησιάζει, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι η κάλπη αναδεικνύει τους πραγματικούς συσχετισμούς και όχι οι δημοσκοπήσεις.

Με την 9η Απριλίου να παραμένει μακράν το επικρατέστερο σενάριο για την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, η πολιτική σύγκρουση κλιμακώνεται και το κλίμα πόλωσης καλά κρατεί.

Τον χρόνο των εκλογών φωτογράφισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση για το πόσα υπουργικά συμβούλια μένουν ακόμα, αλλά και με μία σιβυλλική δήλωση σχετικά με τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από το Περιστέρι, ότι οι εκλογές… δεν αργούν.

Σε ερώτηση εάν πρέπει να ετοιμαζόμαστε για εκλογές στις 9 Απριλίου, με βάση τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν αργούν, απάντησε πως «ό,τι λέει ο πρωθυπουργός το εννοεί». Όταν ρωτήθηκε ακόμη πόσα υπουργικά συμβούλια έχουμε μπροστά μας, σημείωσε ότι αυτό θα καθοριστεί ανάλογα με την τακτικότητα των ζητημάτων μέχρι να διαλυθεί η Βουλή, κάτι που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. Από εκεί και πέρα όταν έρθει η ώρα θα το μάθετε με τον πιο επίσημο και απόλυτο τρόπο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Με αφορμή το πρώτο άτυπο debate Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ, στις 10 το βράδυ στην ΕΡΤ μεταξύ Γιάννη Οικονόμου και Πόπης Τσαπανίδου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε -για πρώτη φορά τόσο ανοικτό- το ενδεχόμενο και για μία τηλεμαχία Μητσοτάκη-Τσίπρα.

Όπως είπε: «ένα από τα ζητούμενα πάντοτε διαβούλευσης ανάμεσα στα επιτελεία των κομμάτων είναι και ο πολιτικός διάλογος, η τηλεμαχία…μεταξύ των δύο κομμάτων που προηγούνται (…) Όταν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, θα μπορούμε να τα δούμε αυτά πολύ πιο συγκεκριμένα».

«Αντί ο κ. Οικονόμου να μιλά αόριστα για “ανοιχτό ενδεχόμενο” ενός debate μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα, να ορίσει σήμερα κιόλας ημερομηνία. Και για εκλογές και για debate. Διότι και το 2019 “ανοιχτό ενδεχόμενο” άφηνε και πήγαμε σε εκλογές με τον ίδιο κρυπτόμενο» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Από την Κύπρο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε τα δικά του μηνύματα -με αφορμή το αποτέλεσμα των κυπριακών εκλογών- αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις δημοσκοπήσεις.

«Το αποτέλεσμα ήταν μια σημαντική έκπληξη που αποδεικνύει πρωτίστως ένα πράγματα. Ότι η κάλπη είναι αυτή που αποδεικνύει τους πραγματικούς συσχετισμούς και όχι οι δημοσκοπικές μετρήσεις» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς εξαπολύει σε συνέντευξή του ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τη Χαριλάου Τρικούπη να ανεβάζει τους τόνους και για το πιθανό debate Μητσοτάκη-Τσίπρα, ζητώντας τηλεμαχία με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

«Πριν ακόμη προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ επιστρατεύουν σε πηχυαίους τίτλους την τηλεμαχία Μητσοτάκη-Τσίπρα με σκοπό να συντηρήσουν τον τοξικό πολιτικό διάλογο» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Στον τόπο καταγωγής του στη Φθιώτιδα κατέρχεται για πρώτη φορά υποψήφιος ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο οποίος έχει ανακοινώσει επίσης την υποψηφιότητά του στον βόρειο τομέα Αθηνών και στην Α’ Θεσσαλονίκης.

«Πολιτικοί Μεσσίες δεν υπάρχουν (…) Μόνο ο λαός σώζει τον λαό» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την άνοιξη θα πάρει το μήνυμά του ο Πρωθυπουργός και θα ανήκει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«O στόχος του ΜέΡΑ 25 είναι να χαλάσει τη μετεκλογική αριθμητική των μνημονιακών κομμάτων, που διαγκωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος συνδυασμός θα πάρει το χρίσμα από την ολιγαρχία για να σχηματίσει συγκυβέρνηση» δήλωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, στο newsique.gr.

Την ίδια στιγμή, ενώπιον της δικαιοσύνης αναμένεται να βρεθεί ο Παύλος Πολάκης, μετά την απόφαση της ολομέλειας για άρση της ασυλίας του σχετικά με τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του, για συκοφαντική δυσφήμιση, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας..

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More