Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον δρόμο προς τις κάλπες: Περιοδείες, διαξιφισμοί και μηνύματα από τους πολιτικούς αρχηγούς

Συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα των πολιτικών αρχηγών στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Στις λίγες φορές που εφαρμόστηκε το σύστημα της απλής αναλογικής στην Ελλάδα η χώρα πέρασε μεγάλες περιπέτειες. Διαδοχικές κυβερνήσεις με ζωή λίγων μηνών. Οικονομική καθήλωση και εσωτερική αστάθεια. Θέλουμε να ξαναζήσουμε, άραγε, κάτι τέτοιο σε εποχές αβέβαιες; Σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον και δίπλα σε έναν απρόβλεπτο γείτονα; Σε στιγμές που χρειάζονται κυβερνήσεις που να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις;» τονίζει σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζει θέση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία δεν αποκλείει κανέναν από μία πιθανή κυβέρνηση ηττημένων λέγοντας «σε αυτήν, όμως, θέση θα έχει και ο κ. Βαρουφάκης. Που ζητά πάλι να φύγουμε από το ευρώ. Και μάλιστα λανσάρει, ήδη, και νέο νόμισμα… τη “Δήμητρα”. Ενώ και το ΠΑΣΟΚ θολώνει το κλίμα, αρνούμενο για πρωθυπουργό τον αρχηγό του κόμματος που θα έχουν ψηφίσει οι πολίτες».

«Με άλλα λόγια, στον χώρο πέραν της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί μία σύγχυση που παίρνει συχνά μορφές γελοιότητας, αλλά και κινδύνων για την επόμενη μέρα» τονίζει.

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι ενόψει των εκλογών «εκφοβίζει, τρομοκρατεί, εκβιάζει τους εργαζόμενους που τους έβαλε να δουλεύουν σε καθεστώς εργασιακής ζούγκλας», εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του από τη Χίο, όπου περιόδευσε στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με πολίτες.

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι εκλογές με απλή αναλογική δεν είναι εκλογές χαλαρής ψήφου, γιατί οι εκλογές αυτές θα βγάλουν κυβέρνηση».

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ισχυρή εντολή από τον Εβρο για να έχουμε «σταθερότητα και πρόοδο» από την Α΄ Κυριακή ζήτησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από την Αλεξανδρούπολη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ξεκινώντας σήμερα τη διήμερη περιοδεία του στη Θράκη .

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την Κυβέρνηση η οποία δεν δέχτηκε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα για το δημοψήφισμα του 2015 ,λέγοντας πως και σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι δυο κυβερνήσεις μας έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα.

Τη θέση του κόμματος του ότι δεν θα συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας επανέλαβε από την Αλεξανδρούπολη ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης, παρουσιάζοντας παράλληλα τους υποψηφίους του κόμματος του στον Νομό Εβρου.

«Είναι ανεπίτρεπτο να αφήνουμε τον Άρειο Πάγο να απορρίπτει κόμματα και είναι απαράδεκτο για τη δημοκρατία, η Νέα Δημοκρατία με νόμο δικό της να αποκλείει κομματικούς σχηματισμούς, γιατί δεν είναι της αρεσκείας της. Εμείς καλούμε τα κόμματα τα οποία αποκλείστηκαν από την εκλογική διαδικασία, να κάνουμε μετά τις 21 Μαΐου μία πανελλήνια συστράτευση των εθνικών πατριωτικών κομμάτων απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα, η μπίζνα και το χειρότερο να οδηγήσουν τη χώρα σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας.

Στο μεταξύ στην απόφαση να γίνει τελικά ένα debate στην ΕΡΤ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών κατέληξε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών που συνεδρίασε υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.

Το debate θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 9 το βράδυ και συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ  Γιώργος Κουβαράς. Το debate, διάρκειας τριών ωρών θα το μεταδώσουν συνολικά έξι κανάλια.

Οι θεματικές ενότητες που θα απασχολήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς θα είναι: οικονομία – ανάπτυξη, εξωτερική πολιτική -άμυνα, εκλογές, κράτος – θεσμοί- διαφάνεια, υγεία -παιδεία-περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καταγράφηκε η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ για δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More