Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στους δρόμους με τα τρακτέρ και οι παραγωγοί ακτινιδίου στο Δέλτα του Πηνειού (βίντεο)

Την δική τους κινητοποίηση πραγματοποιούν και οι αγρότες των περιοχών που βρίσκονται στο Δέλτα του Πηνειού ποταμού ζητώντας από το υπουργείο να επισπεύσει τις διαδικασίες καταβολής των αποζημιώσεων για τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου που έπληξαν και τη συγκεκριμένη περιοχή.

Στην περιοχή, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας εκ μέρους των αγροτών ο κ. Νίκος Ριζάκης από το Ομόλιο, καλλιεργούνται 7.000 στρέμματα με ακτινίδια εκ των οποίων τα 4.000 στρέμματα πλημμύρισαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, λίγο πριν τη συγκομιδή του προϊόντος.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις ζημιές στην παραγωγή έγιναν από τον ΕΛΓΑ, ενώ οι εκτιμήσεις για τις ζημιές που έχουν υποστεί τα δέντρα από τις πλημμύρες θα γίνουν την Άνοιξη, όπως εξήγησε ο κ. Ριζάκης.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα οι παραγωγοί ακτινιδίου δεν έχουν πάρει την παραμικρή αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν, τη στιγμή που σε όλους τους παραγωγούς δενδρωδών καλλιεργειών που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες έχουν καταβληθεί προκαταβολές αποζημιώσεων.

Η κινητοποίηση με τα τρακτέρ στην περιοχή έχει ως στόχο να αναδείξει το πρόβλημα, κατέληξε ο κ. Ριζάκης και να επιταχύνει τις διαδικασίες καταβολής των αποζημιώσεων, οι οποίες αν συνεχιστούν με τον παρόντα ρυθμό θα οδηγήσουν, σύμφωνα με τους αγρότες, στην καταβολή των αποζημιώσεων από τον Ιούνιο και μετά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More