Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στους δρόμους οι Γάλλοι για τρίτη νύχτα – Ταραχές και εκατοντάδες συλλήψεις μετά τον θάνατο του εφήβου από αστυνομικό

Τίποτα δεν κατευνάζει τη βία στη Γαλλία, η οποία έζησε για τρίτη νύχτα ταραχών με εκατοντάδες συλλήψεις μετά το θάνατο ενός εφήβου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό.

Τρίτη νύχτα βίαιων ταραχών στη Γαλλία, μετά τον θάνατο ενός 17χρονου αγοριού από πυροβολισμούς αστυνομικών. Μια νύχτα που χαρακτηρίστηκε από ζημιές σε δημόσια κτίρια, λεηλασίες και σποραδικές συγκρούσεις που έληξαν με περισσότερους από 400 κρατούμενους.

Ο αστυνομικός, ο οποίος πυροβόλησε τον έφηβο όταν προσπαθούσε να δραπετεύσει από αστυνομικό σημείο, έχει τεθεί σε αναστολή και είναι προφυλακισμένος, κάτι που προς το παρόν δεν έχει χρησιμεύσει για να κατευνάσει τη βία.

(Photo by Alain JOCARD / AFP)

Οι ταραχές έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη Γαλλία, παρά την παρουσία 40.000 αστυνομικών στους δρόμους. Σε ορισμένες περιοχές, επιβλήθηκε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Η εξέγερση έχει εξαπλωθεί ακόμη και στο γειτονικό Βέλγιο.

(Photo by Philippe LOPEZ / AFP)

Στη Ναντέρ, στα προάστια του Παρισιού, όπου πέθανε ο νεαρός Ναέλ και που έχει γίνει το επίκεντρο των διαδηλώσεων, εκτοξεύτηκαν χειροβομβίδες και ρουκέτες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Photo by Zakaria ABDELKAFI / AFP

Ώρες πριν, χιλιάδες άνθρωποι είχαν συμμετάσχει σε μια λευκή πορεία στη μνήμη του νεκρού εφήβου, η οποία κατέληξε επίσης σε συγκρούσεις.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More