Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Στο Γραφείο Καθηγητών»: Ειδική προβολή – συζήτηση της ταινίας στον Κινηματογράφο Μακεδονικόν

Το Κινηματογραφικό Δίκτυο προσκαλεί το κοινό στην προβολή της ταινίας «The Teachers’ Lounge» (Στο Γραφείο των Καθηγητών), στον κινηματογράφο Μακεδονικόν, στη Θεσσαλονίκη.

Η ταινία αναπαριστά τη ζωή μιας σχολικής κοινότητας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ο κεντρικός χαρακτήρας αφορά μια ιδεαλίστρια, νέα, έξυπνη και αφοσιωμένη εκπαιδευτικό, αντιμέτωπη με ένα περιστατικό κλοπής στο σχολείο. Στην προσπάθειά της να το αντιμετωπίσει, σε μια συνθήκη όπου για μέρες ή βδομάδες κάτι κακό συμβαίνει και ο τρόπος που αντιδρά κάνει τα πράγματα χειρότερα: σταδιακά η ένταση και το αδιέξοδο κλιμακώνονται, ενώ τα γεγονότα τρέχουν.

Από τη θέση του θεατή, νιώθε κανείς σαν να πρέπει να ψάξει βαθιά, πιο βαθιά, σχεδόν υπαρξιακά σε μια ηθική της διδασκαλίας και της φροντίδας. Η ταινία προκαλεί τις βεβαιότητές, καθρεφτίζοντας μια κοινωνία ακύρωσης με τη πολυπλοκότητά της, τους διαχωρισμούς και τα συναισθήματα δυσφορίας, μέσα από τον κοινωνικό χώρο του σχολικού συστήματος.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, γύρω από ζητήματα που αφορούν τη σχολική κοινότητα,
με τους Δημήτρη Παπαδόπουλο (Παιδαγωγική του Κινηματογράφου, Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ) & Άννα Μπίμπου (Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας. ΠΤΔΕ, ΑΠΘ).

Συνεργαζόμενες Διευθύνσεις: ΔΠΕ Ανατολικής & Δυτικής Θεσ/νίκης, Πέλλας, Πιερίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More