Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής (2/2) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε μία εορταστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, στην οποία θα πραγματοποιηθεί και κοπή της βασιλόπιτας έδωσε το «παρών» ο Ν. Ανδρουλάκης. Στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη ηλικιακής αλλά και ουσιαστικής ανανέωσης του πολιτικού συστήματος. Μίλησε για την ανάγκη αξιοποίησης των πόρων για την τοπική αυτοδιοίκηση, για τη γενικότερη ανανέωση του πολιτικού συστήματος όπως στην Ευρώπη ενώ αναφέρθηκε και στα θέματα, που απασχολούν τους νέους όπως η παιδεία, τα πανεπιστήμια. Αναφέρθηκε στην πανεπιστημιακή αστυνομία και τόνισε πως πρέπει να υπάρχει άσυλο ιδεών και όχι άσυλο για εγκληματικές πράξεις.

Τέλος, αναφέρθηκε στα θέματα της επαγγελματικής κατάρτισης, επισημαίνοντας πως στην Κεντρική Μακεδονία υπάρχει ανάγκη οι νέοι να έχουν μεγαλύτερη επαγγελματική πιστοποίηση μετά το γυμνάσιο και το λύκειο για να μπαίνουν πιο εύκολα στον τομέα της εργασίας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεωργιάδης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More