Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Ευύδριο Φαρσάλων η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα αντιπλημμυρικά έργα

“Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι διαχρονικά παρούσα στα εύκολα και κυρίως στα δύσκολα, με δράση και αποτέλεσμα επί του πεδίου, όπως απέδειξε και στην περιοχή των Φαρσάλων με ένα ευρύ πρόγραμμα έργων, που έχει ολοκληρώσει και έχει σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.

Αγαπάμε την ευθύνη, αναλαμβάνουμε αρμοδιότητες περισσότερες από αυτές που μας αναλογούν, διεκδικούμε το δικαίωμα στο λάθος, αλλά όχι το δικαίωμα στην απραξία” τόνισαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Απόστολος Μπίλλης μιλώντας σήμερα σε σύσκεψη πολιτών και φορέων στο Μεγάλο Ευύδριο με θέμα: «Συζήτηση και ενημέρωση για τα δύο χρόνια μετά τον καταστροφικό μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό» καθώς και την εξέλιξη των έργων».

Ο δυο Αντιπεριφερειάρχες σημείωσαν, ότι σε ό,τι αφορά στα αντιπλημμυρικά έργα, τα τελευταία χρόνια γίνεται μια πρωτόγνωρη, οργανωμένη προσπάθεια πρόληψης και μετριασμού των επιπτώσεων των πλημμυρικών φαινομένων. “Ο στόχος είναι τριπλός: να καλύψουμε ελλείψεις του παρελθόντος, σε εποχές που καμία χρηματοδότηση για αντιπλημμυρικά έργα δεν προβλεπόταν από το κεντρικό κράτος, να αποκαταστήσουμε υποδομές που καταστράφηκαν λόγω του «φαινομένου χιλιετίας» του Ιανού και άλλων θεομηνιών, και να προλάβουμε τις επιπτώσεις κινδύνων που έρχονται από το μέλλον, λόγω της κλιματικής αλλαγής. Στα Φάρσαλα, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας ολοκλήρωσαν και έχουν σε εξέλιξη καθαρισμούς σε συνολικό μήκος 81,6 χλμ στον Ενιπέα και σε ρέματα της περιοχής”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More