Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο κόκκινο οι αντιπαραθέσεις στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ – Νίκη Κασσελάκη η ημερομηνία του συνεδρίου αλλά φόβοι για αποχωρήσεις

Την πρώτην του – έστω και πύρρειο – νίκη, κατέγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης στο εσωκομματικό πεδίο, με την Πολιτική Γραμματεία να εγκρίνει τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στις 23 με 25 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται πως στη συνεδρίαση επικράτησαν υψηλοί τόνοι, με στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης να αμφισβητούν τις επιλογές του νέου προέδρου, ενώ επί τάπητος τέθηκε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο το θέμα της ενότητας.

Ενδεικτικής και η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου, Δώρας Αυγέρη, η οποία μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο OPEN τόνισε πως «όλοι είμαστε προσωρινοί» και πως «όποιος δεν αισθάνεται να καλά να φύγει».

Στο κόκκινο οι αντιπαραθέσεις στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ

«Του συνεδρίου πρέπει να έχει προηγηθεί ένας συντεταγμένος και αναλυτικός διάλογος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης ενώ έκανε λόγο για ανούσιους ανταγωνισμούς εντός του κόμματος.

Πως η ενότητα θα δοκιμαστεί τις επόμενες εβδομάδες, σημείωσε από τη δική πλευρά ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θεωρώ πως χάθηκε η υπόθεση, αλλά ούτε και είμαι αισιόδοξος μετά τις πρώτες κινήσεις της νέας ηγεσίας».

«Ο τρόπος που έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα είναι άκρως διχαστικός» είναι το μήνυμα του Πάνου Σκουρλέτη προς τον Στ. Κασσελάκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Όλγα Γεροβασίλη η οποία σημείωσε πως δοκιμάζεται η ενότητα του κόμματος.

«Η θέση ότι το κεφάλαιο είναι εργαλείο για την ευημερία και τη μείωση των ανισοτήτων είναι ανήκουστη» ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Υπήρξαν φωνές κριτικής που ήταν κατ’ ελάχιστο βιαστικές και άδικες» ανέφερε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε πως «αν υπάρχει θέμα ανάκλησης της ρύθμισης εκλογής προέδρου από τη βάση να τεθεί».

Ένταση σημειώθηκε στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των Παύλου Πολάκη, Ανδρέα Ξανθού, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πάνου Σκουρλέτη, με τον πρώτο να ανεβάζει τους τόνους με αφορμή τις λίστες που λαμβάνουν χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης ρίχνοντας ευθύνες στους τομεάρχες, με τα στελέχη της «Ομπρέλας» να του απαντούν πως «εξαιτίας του ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πέντε μονάδες και τώρα παριστάνει τον τιμητή».

Τέλος, νέα στρατηγική και αναβάθμιση του i-syriza προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More