Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατηγικός σχεδιασμός για την αειφόρο τουριστική προοπτική της ορεινής Αρκαδίας

Με βασικό στόχο, την χάραξη μίας ενιαίας στρατηγικής για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Γορτυνίας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη Δημητσάνα, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, του Υπουργείου Τουρισμού Μύρωνα Φλουρή.

Η δράση έγινε με πρωτοβουλία του δήμου Γορτυνίας, του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και της Ένωσης των Ξενοδοχείων της Αρκαδίας. Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων.

Ο Μύρωνας Φλουρής, αναφέρθηκε στις τουριστικές πολιτικές και στις δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού, για την στήριξη των ορεινών προορισμών, ενώ δεν παράλειψε να απαντήσει και στους προβληματισμούς ετέθησαν εκ μέρους των παρευρισκόμενων, αναφορικά με την τουριστική αναπτυξιακή προοπτική του τόπου και την αναγκαιότητα στήριξης της τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Ο Γενικός Γραμματέας, μεταξύ άλλων, είπε : (…) Η συνδιαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος μέσω δράσεων και πολιτικών που ξεκινούν από τις τοπικές κοινωνίες, ταυτίζεται με το μοντέλο που προωθεί και υποστηρίζει το Υπουργείο Τουρισμού“.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, αναφέρθηκε στις πρόσφατες δράσεις του Δήμου, για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, στην στενή συνεργασία του Δήμου, με όλους τους εμπλεκόμενους με την τουριστική αναπτυξιακή διαδικασία φορείς, καθώς και στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των έργων υποδομών και αναδομών,  για την στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας.

Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου  Κώστας Μαρινάκος, στην εισήγησή του, αναφέρθηκε στις νέες τάσεις και προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της ορεινής Αρκαδίας,  με έμφαση στις δραστηριότητες τουρισμού υπαίθρου, πολιτισμού και αγροδιατροφής.

Όπως ο ίδιος επεσήμανε, (,,,) ανάλογες δράσεις και μορφές τουρισμού μπορούν να προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες στους επισκέπτες – τουρίστες μέσω της επαφής τους με τη φύση και την συμμετοχή τους σε δραστηριότητες υπαίθρου, με σεβασμό στο περιβάλλον και στα ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία του τόπου, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικής κοινωνίας“.

Ο Κώστας Μαρινάκος, πρότεινε την καθιέρωση, σε ετήσια βάση, ενός διεθνούς φεστιβάλ πεζοπορίας, σε συνδυασμό με ένα δίκτυο πολιτιστικών διαδρομών και την κάθετη διασύνδεσή τους, με μία αλυσίδα τοπικών προιόντων και υπηρεσιών (η πρόταση έγινε δεκτή).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More