Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στροφή του κόσμου στα θερινά σινεμά και sold out προβολές σε όλη τη χώρα

Το θερινό κινηματοθέατρο STAR στη Βέροια, που χρονολογείται από το 1953, είναι από τους πιο παλιούς κινηματογράφους σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζει τη λειτουργία του μέχρι σήμερα.

Η Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, αιθουσάρχης και μέλος του ΔΣ του ελληνικού κέντρου κινηματογράφου μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Ώρα Θερινή».

«Φέτος ο κινηματογράφος έχει μια θεαματική αύξηση στην επισκεψιμότητα του κόσμου. Αυτό το παρατηρούμε στις θερινές αίθουσες σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε εμάς. Sold out οι προβολές σε ολόκληρη την Ελλάδα. Βέβαια τον Ιούνιο δεν ξεκινήσαμε με πολύ καλούς οιωνούς, δεδομένων των άσχημων καιρικών συνθηκών αλλά θεωρώ πως από τον Ιούλιο μέχρι και τώρα, το πρόγραμμα και το όμορφο και ειδυλλιακό περιβάλλον, που βλέπουμε τα βράδια σε όλα τα θερινά σινεμά, έχει αποζημιώσει μικρούς και μεγάλους, που επισκέπτονται τις αίθουσές μας.

Έχουμε επανέλθει σε επίπεδα πριν τον κορονοϊό και θεαματική αναμένεται να είναι και η σεζόν 2023-2024 και την αποδίδουμε και στο πλούσιο πρόγραμμα, στους πολύ εύστοχους και πολύ ωραίους τίτλους ταινιών, σε συνεργασία δηλαδή ποιοτικός κινηματογράφος με τα μπλοκμπάστερ, που είδαμε και θα δούμε το επόμενο διάστημα. Άρα λοιπόν ο κόσμο κάνει μία στροφή στο παραδοσιακό σινεμά, ο κόσμος θέλει να δει θερινό σινεμά, έχει μείνει αρκετός κόσμος στην πόλη και νομίζω το θερινό συνδυάζει τη διασκέδαση, την ψυχαγωγία και την καλή παρέα», τόνισε η Ιφ. Βλαχογιάννη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More