Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στ. Βούρος: Ένας αγωνιστής της ζωής που δεν…. “κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του”

Ο Στέφανος Βούρος, γιος του γνωστού ηθοποιού Γιάννη Βούρου και της Ντάιζης Σεμπεκοπούλου, είναι ένας αγωνιστής της ζωής. Από μικρό παιδί αντιμετώπιζε την αναπηρία του με έναν αγωνιστικό τρόπο, δεν το έβαλε ποτέ κάτω και επέλεξε, αντί να μπει στο περιθώριο, να προχωρήσει μπροστά και να γίνει δραστήριο κομμάτι της κοινωνίας.

Ο ίδιος λέει ότι είναι ευγνώμων στους γονείς του για δύο λόγους…γιατί του έδιναν αισιοδοξία και το κίνητρο να εξελιχθεί και, ενώ γνώριζαν ότι δεν θα έχει δάχτυλα ούτε στα επάνω ούτε στα κάτω άκρα, επέλεξαν να τον φέρουν στον κόσμο.

Ο Στέφανος Βούρος γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα τόσο στα άνω, όσο και στα κάτω άκρα. Αυτή η ατέλεια στο σώμα, ωστόσο, δεν τον απομάκρυνε ποτέ από τη χαρά της ζωής και από τα όνειρα του, ζώντας μία απολύτως φυσιολογική ζωή.

Ο Στέφανος Βούρος, ως κειμενογράφος συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες. Σπούδασε στην Ελλάδα, ενώ έκανε το μεταπτυχιακό του στο Εδιμβούργο.

Τα παιδικά του χρόνια δεν διέφεραν από εκείνα των άλλων παιδιών. Ο ίδιος είχε καταλάβει από νωρίς τη διαφορετικότητά του, αφού οι γονείς του του είχαν εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More