Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στ. Κασσελάκης από Λάρισα: Καθυστερήσεις από το Κράτος στην αποκατάσταση της Θεσσαλίας – Εξαιρετική δουλειά στην Περιφέρεια

Η αποκατάσταση της Θεσσαλίας μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, στη Λάρισα.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε δηλώσεις του, ανέφερε πως διαπίστωσε σημαντικές καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων από το Κράτος, την ίδια στιγμή που στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως επεσήμανε, ο Δ. Κουρέτας και η ομάδα του εργάζονται εξαιρετικά για να δρομολογηθούν όλα τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, όπως σημείωσε. “Δεν παρέλαβε τίποτα από τον προκάτοχό του και αυτό εγείρει πολλά ερωτήματα. Που πήγαν όσα χρήματα έχουν σπαταληθεί για αντιπλημμυρικά έργα τα οποία δεν έγιναν. Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και στις επιδοτήσεις. Το βασικό είναι να υπάρξει πρόληψη. Είδαμε πως προετοιμάζεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την Πολιτική Προστασία. Νομίζω ότι πολύ σύντομα η Θεσσαλία θα είναι πρότυπο για όλες τις περιφέρειες, σε ότι αφορά το πως στήνεται η Πολιτική Προστασία. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις από την Κυβέρνηση. Θα συνεχίσουμε να επιτηρούμε το έργο μας στη Βουλή και στην κοινωνία ως κοινωνική αντιπολίτευση» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ό,τι αφορά τις Ευρωεκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κόσμο να ακούσει “τί λέει η Ευρώπη, ακούστε την ευρωπαϊκή εισαγγελία που διερευνά τη σπατάλη 2,5 δις σε ψηφιακές αναθέσεις, την Ευρώπη που καταδίκασε το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, που λέει ότι δεν μπορεί να κάνει την έρευνα της στα Τέμπη, την Ευρώπη που τώρα ελέγχει τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε μια καλύτερη Ευρώπη με λιγότερη λιτότητα, με τα κονδύλια για την κλιματική προσαρμογή που τη ζήσατε σκληρά στην Θεσσαλία, με την ευθύνη που της αρμόζει στο μεταναστευτικό και που δεν θα παρακολουθεί άφωνη το αιματοκύλισμα στην Παλαιστίνη, υπάρχει μια καλύτερη λύση: στις 9 Ιουνίου ο κόσμος να στείλει ένα πολύ ηχηρό μήνυμα και να ανταμείψει κι εμάς που σχηματίσαμε ένα ψηφοδέλτιο από τη βάση, χωρίς μετρήσεις και κομματικούς μηχανισμούς“.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, που συνομίλησε με Λαρισαίους στην πλατεία Ταχυδρομείου, κάλεσε τον κόσμο στις Ευρωεκλογές να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ:

Θέλουμε μια κοινωνία που θα έχει τον άνθρωπο στο επίκεντρο , ανοιχτές αγορές μεταρρυθμισμένες , κοινωνικό κράτος , κράτος πρόνοιας, στιβαρή άμυνα, ανθρώπινα δικαιώματα , εξωτερική πολιτική που να συμβαδίζει με τις ιδέες του Διαφωτισμού στο τέλος της ημέρας. Αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Η υπόσχεσή μου είναι ότι αυτή η κοινωνική αντιπολίτευση μια μέρα θα γίνει και κοινωνική κυβέρνηση. Οι μέρες, που ένας πρωθυπουργός κλείνεται στο Μαξίμου και όταν βγαίνει στην κοινωνία όλα είναι φιλτραρισμένα και δεν αφουγκράζεται τα προβλήματα, θα τελειώσουν. Θα υπάρχει ανθρωπιά , καρδιά και ταπεινοφροσύνη“.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More