Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στ. Κασσελάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Η ηθική μας παρουσία είναι 47 βουλευτές» – Σπόντες προς τους «11», παρών και ο Αλ. Τσίπρας

«Η ηθική μας παρουσία είναι 47 βουλευτές» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης ομιλία του προς την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο των αποχωρήσεων των «11».

«Αυτή είναι η πραγματικότητα που εμείς καλούμαστε τώρα να αναστρέψουμε. Και μην ανησυχείτε που είμαστε πλέον 36 Βουλευτές. Η ηθική μας Κοινοβουλευτική Παρουσία είναι και θα είναι 47 Βουλευτές – διότι αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός. Το ότι μερικοί δεν σεβάστηκαν τον Κώδικα Δεοντολογίας που συνυπέγραψαν για να παραδώσουν τις έδρες τους», εξήγησε ο κ. Κασσελάκης.

Υποστήριξε ότι οι πολίτες θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «ένα ανοιχτό, αποδοτικό κοινωνικό κόμμα, που δε θα είναι δέσμιο σε κανένα μηχανισμό, για να βελτιώσει τη ζωή του και τη ζωή των παιδιών του». Σημείωσε ότι «αυτό το κόμμα είμαστε μόνο εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σήμερα και για πάντα». «Είμαστε μεν συρρικνωμένοι», είπε, «αλλά είμαστε και πιο ενωμένοι από ποτέ, και με έναν λαό που περιμένει να ακούσει την εναλλακτική μας πρόταση, γιατί αυτό που ζει δεν του αξίζει και δεν του αρκεί».

Στην αρχή της ομιλίας του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στον θάνατο του Βασίλη Βασιλικού για τον οποίο κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

«Είναι μια βαριά μέρα σήμερα. Γιατί αν για όλη την Ελλάδα ο Βασίλης Βασιλικός ήταν ο συγγραφέας που συνομίλησε με την Ιστορία και τη Δημοκρατία, για εμάς ήταν κάτι ακόμα: Ο σύντροφός μας. Ο άνθρωπος που κόσμησε την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 2019. Ο βουλευτής που κόσμησε το ελληνικό κοινοβούλιο την περίοδο 2019 – 2023 με το ήθος και την προσωπικότητά του. Μία προσωπικότητα που έχουν λίγοι. Αυτοί που μπορούν να γίνουν καταγραφείς του αιώνα τους. Να μετατρέψουν το ιστορικό δράμα της χώρας τους σε παγκόσμιο γεγονός», είπε.

Αλαζονεία από τον Σούνακ

Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών, ότι δηλαδή δεν πραγματοποιήθηκε το ραντεβού του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Βρετανό πρωθυπουργό και το διπλωματικό επεισόδιο Αθηνών – Λονδίνου για τα μάρμαρα του Παρθενώνα. «Έχουμε την προσβλητική συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού προς τον κύριο Μητσοτάκη και τη χώρα μας. Αποδοκίμασα τη στάση του Σούνακ που επέδειξε αλαζονεία για ένα ζήτημα που γνωρίζει καλά πως η Ελλάδα έχει το δίκιο με το μέρος της».

Σε ό,τι αφορά τώρα το υπόλοιπο μέρος της ομιλίας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και στον κύριο Μητσοτάκη σε ότι αφορά την οικονομική του πολιτική. Θα τον κατηγορήσει ότι είπε ψέματα για να πάρει την ψήφο των πολιτών και ότι εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στην ομιλία παραβρίσκεται και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έγινε δεκτός με πολλά χαμόγελα και θερμές χειραψίες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More