Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στ. Κούλογλου: Ιδανικό ένα δίδυμο ηγεσίας Έφης Αχτσιόγλου – Ευκλείδη Τσακαλώτου

Την εν εξελίξει κούρσα διαδοχής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σχολιάσει ο κ. Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής του κόμματος και τόνισε ότι «ένα δίδυμο Αχτσιόγλου Τσακαλώτου θα ήταν πολύ ικανοποιητικό».

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει αρχηγό ή ταυτότητα, ο κ. Κούλογλου υπογράμμισε: «Κατά βάση αυτή την εποχή ψάχνει για πρόεδρο.(…) Παράλληλα θα πρέπει να γίνουν διεργασίες για να αποσαφηνιστεί η ταυτότητα, η οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάστηκε κάπως αντιφατική και αυτή ήταν μία από τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος».

«Υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι δεδομένος ο πολιτικός του χώρος για να ασκήσει τα καθήκοντά του ως αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει όμως να έχει κάποιον επικεφαλής» διευκρίνισε ο ευρωβουλευτής και πρόσθεσε: «Είναι απαραίτητο αυτό για τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Δεν μπορεί να γίνονται πράγματα στη Βουλή και η αξιωματική αντιπολίτευση να μην παίζει τον θεσμικό της ρόλο. Όπως, επίσης και στην κοινωνία, είχαμε τις πυρκαγιές την προηγούμενη εβδομάδα. Υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες γιατί όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις υποσχέσεις δεν είχε γίνει τίποτα για την πρόληψη και έχουμε τα αποτελέσματα κάθε χρόνο και χειρότερα. Αυτά τώρα περνάνε στα μαλακά για την κυβέρνηση και όχι απλά για την κυβέρνηση αλλά και για την κοινωνία μας, δεδομένου ότι δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση που να μπορεί να παίξει ρόλο χωρίς τον επικεφαλής της».

«Υπήρχε μία αντιφατική πολιτική. Γίνανε λάθη. (…) Από τη μία μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε δύο μήνες πριν από το Κοινοβούλιο (…) σαν να μην γνώριζε, σαν να επρόκειτο για κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και μετά από λίγο καιρό έκανε άνοιγμα στην καραμανλική δεξιά βάζοντας στα ψηφοδέλτια τον κ. Αντώναρο. Δεν υπήρχε ένα συνεκτικό σχέδιο», συμπλήρωσε ο κ. Κούλογλου λέγοντας ότι σε τέτοιες καταστάσεις «ο καπετάνιος φταίει», «δείχνοντας τον κ. Τσίπρα «αλλά όχι μόνο ο καπετάνιος. (…) Κατά τη γνώμη μου» ο κ. Τσίπρας «ορθά παραιτήθηκε. (…) Είναι νέος και τίμιος και έχει και πολλά προσόντα, θα πρέπει να διορθώσει την εικόνα του. Και αυτή η απομάκρυνση από την τρέχουσα επικαιρότητα νομίζω του δίνει τη δυνατότητα να διορθώσει την εικόνα του».

Σχετικά με την κούρσα της διαδοχής για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ένα δίδυμο Αχτσιόγλου Τσακαλώτου θα ήταν πολύ ικανοποιητικό. Θα καλυπτόταν, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που είναι πάρα πολύ μεγάλες, και γενικά στην πολιτική και ειδικότερα για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ριζική επανεκκίνηση και αυτό είναι δύσκολο να το κάνει ένας – δύο θα ήταν ευκολότερο».

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More