Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στ. Κυμπουρόπουλος για την Ημέρα ατόμων με αναπηρία: Σεβασμός στα κοινωνικά δικαιώματα για ένα κόσμο πιο δίκαιο

Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου μίλησε στην ΕΡΤ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, γνωστός για τις δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης που προωθεί όλα αυτά τα χρόνια.
«Αύριο στο Μέγαρο Μουσικής διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση που θέλουμε να μιλήσουμε για το τρίπτυχο εκπαίδευση, κατάσταση και εργασιακή απασχόληση των ατόμων με αναπηρία».

Στόχος είναι η κοινωνικοποίηση

Και όπως εξήγησε στις «Συνδέσεις» στόχος της δράσης ενημέρωσης είναι «το πώς γίνεται η κατάρτιση μέσω της εκπαίδευσης και πως φτάνουμε στην απασχόληση και στην εργασία και τελικά στην κοινωνικοποίηση των ανάπηρων συμπολιτών μας».

Στην εκδήλωση, στην οποία θα παραστούν πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας καθώς και έμμεσα εμπλεκόμενοι, θα αναλυθούν οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί ή σχεδιάζονται για τις ανάγκες των ανάπηρων πολιτών.

«Είναι πλέον αποδεκτό απ’ όλους ότι με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν γίνει θεσμικές αλλαγές και έχουν δημιουργηθεί τόσο με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Άτομα με Αναπηρία όσο και με την Ανεξάρτητη Αρχή Προσβασιμότητας, τα οποία ήταν δύο βασικά αιτήματα τα οποία έρχονται από το παρελθόν και δείχνουν που θέλουμε να πάμε».

O ευρωβουλευτής της ΝΔ δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «αυτό που θέλουμε να αλλάξει είναι και η νοοτροπία, τα πιστεύω του καθενός πολίτη που λέει ότι και αναγνωρίζει ότι και οι ανάπηροι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα και τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλο».

Σύμφωνα με τον κ. Κυμπουρόπουλο τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει στην Ελλάδα σημαντικά βήματα, αλλά δεν παύει να χρειάζεται να γίνουν κι άλλα τονίζοντας ότι «οι ανάπηροι διεκδικούν και ζητάνε να καλυτερεύσει η ζωή μέχρι να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου δεν θα μιλάμε για ανάπηρους πολίτες, αλλά για απλούς πολίτες, γιατί δεν θα υπάρχει διαφορά».

Για το θέμα της αναπηρίας μίλησε στην ΕΡΤ και ο Ηλίας Μάστορας, υπεύθυνος καμπάνιας «Μια μπάλα για όλους» που ταξιδεύει στη Ντόχα του Κατάρ.

Μιλώντας για τη σημαντική πρωτοβουλία της δημιουργίας μιας ειδικής μπάλας με ηχητικό σήμα για παιδιά με οπτική αναπηρία αποκάλυψε ότι έχει βρει ανταπόκριση σε 213 χώρες που την έχουν προμηθευτεί έως σήμερα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που υλοποιεί το Σωματείο «Όραμα Νέων», είναι εγκεκριμένο για όλα τα σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Έχει πολλούς υποστηρικτές στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών το Ίδρυμα UEFA Foundation for Children, ενώ αρχικά το πρότζεκτ υποστηρίχθηκε από το Erasmus + Αθλητισμός.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Δείτε επίσης:

Καλαμάτα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας
Ένθετο Χωρίς Περιορισμούς: Ευρωπαϊκή διάκριση για εργαστήριο ΑμεΑ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More