Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την περιβαλλοντική μόλυνση στο Ακρωτήρι Χανίων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την μόλυνση -όπως καταγγέλλουν- της ατμόσφαιρας στο Ακρωτήρι Χανίων, πραγματοποίησαν ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού, κάτοικοι της περιοχής, αλλά και άλλοι Χανιώτες.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί του Σαββάτου, έξω από τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας MAREPROTECT CRETE  στα Χωραφάκια.

Κάτοικοι της περιοχής θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την «απαράδεκτη μυρωδιά καμένου πλαστικού», που εδώ και μήνες, τους αναγκάζει να κλείνονται κάθε βράδυ στα σπίτια τους.

Μάλιστα, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι τόσο ο Δήμος όσο και Περιφέρεια κωφεύουν στις φωνές των αγανακτισμένων κατοίκων της περιοχής,  ενώ τίθενται σοβαρά ερωτηματικά για τη μόλυνση τόσο της ατμόσφαιρας αλλά και την επιβάρυνση με διοξίνες στις αγροτικές καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής.

Οι πολίτες ζητούν από την Περιφέρεια Κρήτης να διεξάγει άμεσα μετρήσεις, ενώ ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού Ακρωτηρίου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταθέσει καταγγελία στον εισαγγελέα τις επόμενες ημέρες, αφού έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 150 υπογραφές από κατοίκους της περιοχής που στηρίζουν αυτήν την καταγγελία.”

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More