Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην ακρίβεια

Μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις ήταν η χθεσινή στην πόλη των Ιωαννίνων, έχοντας ως βασικό αίτημα να σταματήσει η ακρίβεια στα είδη διατροφής.

Το Εργατικό Κέντρο απαίτησε από την κυβέρνηση να «θωρακίσει» κάθε νοικοκυριό, υπογραμμίζοντας πως η ακρίβεια σαρώνει τους μισθωτούς και συνταξιούχους, προκαλώντας ασφυξία στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχαν πολιτικά κόμματα και κοινωνικοί φορείς, αλλά και συλλογικότητες του Πανεπιστημίου και του Δημόσιου Τομέα, έχοντας ως κοινό σύνθημα «Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Έξαρχος, κατέστησε σαφές πως οι εργαζόμενοι θα είναι σε διαρκή εγρήγορση, προκειμένου να κατανοήσει η κυβέρνηση ότι χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική πολιτική, ενώ και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Γρίβας, απαίτησε από την κυβέρνηση να αναπληρώσει το «μισθολογικό βάρος» του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Τέλος, και οι δύο φορείς δήλωσαν αποφασισμένοι να «πιέσουν» την κυβέρνηση, προκειμένου όλα τα νοικοκυριά να έχουν θέρμανση και ηλεκτρικό, ενόψει του χειμώνα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More