Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις μεγάλες πόλεις για τις 26 Ιανουαρίου προγραμματίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι

Αλλεπάλληλες συναντήσεις και συσκέψεις έχουν το τελευταίο διάστημα οι αγρότες, οι οποίοι αποφάσισαν να «ζεστάνουν» τα τρακτέρ τους και να ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους στις 26 Ιανουαρίου, όπως επίσης και την κάθοδο τους στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκειας της έκθεσης, Agrotica αρχές Φλεβάρη.

Η αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ, το κόστος παραγωγής της ενέργειας, αλλά και οι αποζημιώσεις βρίσκονται στην ατζέντα διεκδικήσεων των αγροτών, οι οποίοι αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ήδη αγρότες από την Πιερία, είχαν παρατάξει τα τρακτέρ τους στους δρόμους της Κατερίνης και το μεσημέρι μπήκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και στη συνέχεια αναχώρησαν, λέγοντας ότι οι κινητοποιήσεις τους θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες. Οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, Ροδόπης, Έβρου και άλλων νομών της Ελλάδας έχουν αποφασίσει, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε να κατέβουν κατά τόπους, σε χωριά και πόλεις, με τα τρακτέρ τους, στις 26 Ιανουαρίου. Στόχος τους είναι να γίνει ένα μαζικό συλλαλητήριο κατά τη διάρκεια της έκθεσης Agrotica, στη Θεσσαλονίκη (1-4/02).

Στις 15.00 σήμερα, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση των αγροτών από τις Σέρρες, αλλά και από το νομό Θεσσαλονίκης, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More