Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκινητική η ανταπόκριση των Χανιωτών για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας – Συρίας 

Για μια ακόμη φορά ο Χανιώτικος λαός απέδειξε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά του , απέναντι στους ανθρώπους που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα   της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου και των ενοριών της,  αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ήταν συγκινητική.  Συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης, που φορτώθηκε σε δυο νταλίκες και  στάλθηκε χθες  με Χανιώτικη μεταφορική εταιρεία.

Όπως είπε ο  Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός «Υπήρξε μια άριστη συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και της  Μητρόπολης . Καθένας με τον δικό του τρόπο, με την δική του στέρηση, προσπαθούμε  να βοηθήσουμε   ανθρώπους, οι οποίοι έχουν την ανάγκη μας. Δε μας ενδιαφέρει ποια είναι η θρησκεία, η γλώσσα και το παρελθόν τους»,

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής επεσήμανε, ότι «αυτή η βοήθεια   είναι ουσιαστική για να ανακουφίσει τη ζωή τους. Μακάρι να πιάσει τόπο αυτή η προσπάθεια, είμαι σίγουρος γι’ αυτό», τόνισε. 

Παντελής Χουλάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More