Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκλονιστικά βίντεο από τις διασώσεις με Super Puma στην Καρδίτσα – Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους

Σε εξέλιξη είναι οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από αέρος σε περιοχές στην Καρδίτσα από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που έχει αφήσει πίσω της τέσσερις νεκρούς, ενώ αναζητούν αγνοούμενους, έξι στον αριθμό. Οι επιχειρήσεις στην περιοχή ξεκίνησαν μετά το μεσημέρι της Πέμπτης (7/9) κι ενώ από νωρίς το πρωί υπήρξαν αγωνιώδεις εκκλήσεις από τους κατοίκους.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας Daniel, «όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει εστιάσει τις δυνάμεις του στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με τον υπουργό, το πιο δύσκολο πεδίο βρίσκεται μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας καθώς έχει πλημμυρίσει ο Ληθαίος ποταμός και έχει σπάσει το φράγμα στο Προάστιο. Είναι αποκλεισμένα τα χωριά Προάστιο, Αγία Τριάδα, Παλαμάς, Μεγάλα Καλύβια και Καλογριανά καθώς τα νερά βρίσκονται σε μεγάλο ύψος. Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, στην Αγία Τριάδα είναι εγκλωβισμένα 20 άτομα και 6 αγνοούνται, στα Μεγάλα Καλύβια 40 άτομα βρίσκονται σε σπίτια και στα Καλογριανά 4 άτομα επίσης σε σπίτια».

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τις διασώσεις ανθρώπων από ελικόπτερα και στρατό.

Απεγκλωβισμοί μέσα από το νερό και από στέγη σπιτιού

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα από τον απεγκλωβισμό γυναίκας που ήταν μέσα στο νερό στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας από το ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής.

Σε άλλο βίντεο καταγράφεται η διάσωση ηλικιωμένου άντρα από τη στέγη του σπιτιού του στην ίδια περιοχή.

Δραματικές διασώσεις πατέρα – παιδιού και δύο γυναικών

Διασώστες απεγκλώβισαν από αέρος έναν πατέρα με το παιδί του και δύο γυναίκες από το χωριό Αγιά Τριάδα Καρδίτσας.

Καρδίτσα: Εκείνο που προέχει είναι οι ανθρώπινες ζωές τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παλαμά, Γ. Σακελλαρίου

Για βιβλική καταστροφή κάνει λόγο στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου, αναφερόμενος στις τεράστιες και ανυπολόγιστες ζημιές που δέχθηκε η περιοχή από την κακοκαιρία Daniel τις τελευταίες ημέρες.

Ο ίδιος, όπως μας λέει, είναι εγκλωβισμένος στο σπίτι του λόγω του ύψους του νερού που βρίσκεται έξω από αυτό και φτάνει στα δύο μέτρα, ενώ θεωρεί θετική εξέλιξη το γεγονός ότι ήρθαν πέντε βάρκες που θα βοηθήσουν σημαντικά στον απεγκλωβισμό κατοίκων του δήμου καθώς μόνο αυτές έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τα σπίτια και να μεταφέρουν τους πολίτες με ασφάλεια σε άλλο χώρο.

Πλάνα από drone αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής στον Βόλο – Δρόμοι γεμάτοι λάσπες και νερά

Η πόλη του Παλαμά έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα, δεν μπορεί να γίνει κυκλοφορία των αυτοκινήτων, αλλά εκείνο που προέχει είναι οι ανθρώπινες ζωές, να μη θρηνήσουμε, όπως εξηγεί, συνανθρώπους μας. Και προς αυτή την κατεύθυνση -τονίζει- βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Τα σπίτια, οι επιχειρήσεις, οι καλλιέργειες αποκαθίστανται, η ανθρώπινη ζωή όμως όχι, δεν επανέρχεται, καταλήγει ο ίδιος.

Καρδίτσα: Κατέρρευσαν δέκα σπίτια στο Μορφοβούνι του δήμου Πλαστήρα – Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στην Κυψέλη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More