Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκλονιστικές διασώσεις κατοίκων από αέρος στην Πηνειάδα

Η κατάσταση χειροτερεύει ώρα με την ώρα στο χωριό Πηνειάδα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες καθώς πλέον οι άνθρωποι δεν έχουν ρεύμα, δεν έχουν νερό, τα κινητά τους αρχίζουν να κλείνουν και να μην μπορούν να έχουν εύκολα επικοινωνία με τον έξω κόσμο.

Εντυπωσιακή επιχείρηση διάσωσης

Μετά τις 16:00 έλαβε χώρα στο σημείο μία εντυπωσιακή επιχείρηση διάσωσης όταν ένα ελικόπτερο Chinook προσέγγισε μία πολυκατοικία και η ομάδα, που συμμετείχε κατάφερε να σώσει τέσσερις ανθρώπους, που ήταν εγκλωβισμένοι στον δεύτερο όροφο.

Οι άνθρωποι φαίνεται πως κοιμήθηκαν όταν η στάθμη είχε σταθεροποιηθεί περίπου στις 3-4 το πρωί και μόλις ξύπνησαν είδαν ότι τα πράγματα άλλαξαν ραγδαία και δεν μπορούσαν να βγουν απ’ το σπίτι τους.

Πριν από λίγη ώρα, μέσω ελικοπτέρου ήρθαν στην περιοχή νερό και τροφή για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες καθώς όλες οι έξοδοι από το χωριό έχουν κλείσει.

Λίγο καλύτερα φαίνεται να είναι τα νέα από τη Νομή και τη Φανερωμένη καθώς πέφτει εκεί η στάθμη του νερού, ωστόσο ίδια είναι η κατάσταση στους Γεωργανάδες, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι αλλά ασφαλείς όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος δήμαρχος.

Συνεχίζουν να παραμένουν εγκλωβισμένοι 48 άνθρωποι στο Κεραμίδι, στο παρεκκλήσι πάνω της περιοχής, οι οποίοι είναι επίσης ασφαλείς αλλά κάνουν έκκληση για νερό και φαγητό. Έκκληση γίνεται συνεχώς και για γεννήτριες ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν ρεύμα τα χωριά, τα οποία σε λίγα χωριά θα βυθιστούν στο σκοτάδι.

Ρεπορτάζ: Αλεξία Καλαϊτζή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More