Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συζητείται και ψηφίζεται το νομοσχέδιο που αφορά το νερό

Άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου, που αφορά στο νερό, με τους βουλευτές της συμπολίτευσης να απορρίπτουν την ένσταση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση να αντιδρά έντονα στα κυβερνητικά επιχειρήματα, ότι το νομοσχέδιο δεν υποκρύπτει μελλοντική ιδιωτικοποίηση του νερού.

Στην Ολομέλεια της Βουλής είναι πιθανόν να υπάρξουν παρεμβάσεις επί του θέματος και πολιτικών αρχηγών.

«Το νερό ήταν και παραμένει δημόσιο αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται. Το νομοσχέδιο που συζητείται είναι απαραίτητο, διότι στα δημόσια μονοπώλια πρέπει να υπάρχει έλεγχος και εποπτεία, αλλά και ρύθμιση της τιμολογιακής τους πολιτικής από την Πολιτεία με σκοπό την προστασία των καταναλωτών» υπογράμμισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στη Βουλή.

«Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα», τόνισε ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ Μανώλης Χαρατσής, σε ομιλία του στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων, συνδικάτων και μαζικών φορέων στο Σύνταγμα. Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για το νερό σημείωσε ότι «με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού, η κυβέρνηση στηρίζει ξεδιάντροπα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος της λαϊκής ανάγκης για φτηνό και ποιοτικό νερό».

Το μήνυμα ότι «οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται τη μετατροπή του νερού σε εμπόρευμα κόντρα στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης» έστειλε ο πρόεδρος της ΟΜΕ -ΕΥΔΑΠ, ο Θανάσης Σκόνδρας. «Δεν θα υποστύλουμε τη σημαία», τόνισε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More