Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλαλητήρια για την τραγωδία στην Πύλο σε Μυτιλήνη και Λήμνο

Σε συλλαλητήρια καλούν σήμερα το απόγευμα το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο και σωματεία σε Λέσβο και Λήμνο για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο. Πάνω από 600 άνθρωποι φαίνεται να έχασαν τη ζωή τους στη νέα αυτή τραγωδία καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις των επιζώντων πάνω στο σαπιοκάραβο επέβαιναν περί τα 750 άτομα.

Το εργατικό κέντρο Λέσβου καλεί σε συγκέντρωση στις 7:30 σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς και το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ στις 8:00 το βράδυ στην πλατεία του ΟΤΕ στη Μύρινα.

 Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το εργατικό κέντρο Λέσβο «η ανείπωτη τραγωδία ανοικτά της Πύλου, προστίθεται στις τραγωδίες της προσφυγιάς. Είναι αποτέλεσμα του αποκρουστικού συστήματος, των κερδών και της φτώχειας. Των πλουσίων και των κατατρεγμένων. Κράτη – ΕΕ – διακινητές βυθίζουνε στο θάνατο ανθρώπινες ζωές.  Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε ότι πρέπει να νικήσει η ζωή. Και θα νικήσει. Δε θα συνηθίσουμε το θάνατο, ούτε στη Λέσβο ούτε πουθενά. Θα εναντιωθούμε στην πολιτική που γεννά την προσφυγιά, τον πνιγμό, τον εγκλωβισμό, τις επαναπροωθήσεις. Θα εναντιωθούμε τώρα, στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων γιατί δούλεψαν για τα κέρδη των λίγων και όχι για τις ζωές των πολλών. Αυτές τις ζωές, τις κρατάμε στα χέρια μας, και δε θα χαριστούμε σε κανένα. Όσο αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More