Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλαλητήριο στην Αθήνα οργανώνουν οι συνταξιούχοι της Πελοποννήσου

Στις 24 Νοεμβρίου, η καρδιά των συνταξιούχων όλης της χώρας, χτυπάει στην Αθήνα. Στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιείται η πανελλαδική συγκέντρωση – συλλαλητήριο των συνταξιούχων. Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα. Δεν επαιτούμε, διεκδικούμε, ότι μας έχουν πάρει όλες οι κυβερνήσεις και η τωρινή”.

Αυτό δήλωσαν απ’ την Τρίπολη, εκπρόσωποι ομοσπονδιών συνταξιούχων, στο πλαίσιο Πελοποννησιακής συνάντησης, στο Εργατικό Κέντρο, για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης του Νοεμβρίου.

“Θέλουμε πλήρη κρατική εγγύηση όλων των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, θέλουμε αυξήσεις σ’ όλες τις συντάξεις, θέλουμε νομοθετική κατοχύρωση, ρύθμιση και απόδοση της 13ης και της 14ης σύνταξης, άμεση καταβολή των αναδρομικών σ΄ όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα για το 11μηννο 2015 -2016, ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, επαναϋπολογισμό των συντάξεων, η παράλληλη σύνταξη να δοθεί και στους πριν το 2016, στις χηρείας να δοθεί το 70% του αποθανόντος, χωρίς άλλη περικοπή, ο επιζών να έχει δικαίωμα επιλογής σύνταξης, να δοθούν οι συντάξεις σ’ όσους χρωστούν στα Ταμεία, με ρύθμιση χρεών, αφού αφαιρεθούν οι τόκοι και τα πρόστιμα, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, να αποζημιωθούν 100 % οι πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές, να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις των δικαιούχων στη Θεσσαλία, να καταργηθεί η κράτηση υπέρ υγείας απ’ τις επικουρικές χηρείας, να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη για τους συνταξιούχους με ετήσια σύνταξη έως 12.000 ευρώ, η εθνική σύνταξη να δοθεί σ’ όλες τις συντάξεις, να γίνουν προσλήψεις στην υγεία, να ανοίξουν όλες οι δομές υγείας που είναι κλειστές, να γίνουν προσλήψεις στον ΕΦΚΑ”, τόνισαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, οι Παναγιώτης Σοφός (Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ – Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών), Γιάννης Λάφης (Γραμματέας ΠΟΣ – ΟΑΕΕ) και Νίκος Καρδαράκος (Αναπληρωτής Ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων).

Κατέληξαν, λέγοντας τα εξής : ” Δεν μπορούμε άλλο. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια. Η σύνταξη δεν φτάνει για να ζήσουμε. Μόνος δρόμος για εμάς, πλέον, είναι ο αγώνας. Καλούμε τους συνταξιούχους να βγουν στους δρόμους. Καλούμε τους συνταξιούχους να μετέχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, στις 24 Νοεμβρίου”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More