Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για τον νέο προϋπολογισμό

Kάλεσμα σε όλα τα Σωματεία του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τους Συλλόγους και φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των εμπόρων, των αγροτών, επιστημόνων, των φοιτητών και των γυναικών να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο για τον νέο προϋπολογισμό της κυβέρνησης, το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Λαμπρούλη στον λόφο του Φρουρίου απηύθυνε στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης τύπου η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γ. Σκόκας, τόνισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν “μαχητική απάντηση ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, ο οποίος προβλέπει νέα επιδρομή στο εισόδημα της εργατικής λαϊκής οικογένειας με επιβολή φόρων που ξεπερνούν τα 60 δις (αυξημένα δηλ. σε σχέση με την φετινή χρονιά).

Την ίδια στιγμή εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες με τζίρους δισεκατομμυρίων και εκατομμύρια κέρδη πληρώνουν ψίχουλα, ενώ ταυτόχρονα δίνονται απλόχερα στους επιχειρηματικούς ομίλους άλλα 14 δις € για τη στήριξη των επενδυτικών τους σχεδίων. Σε συνδυασμό με τον υψηλό πληθωρισμό μιλάμε για κανονικό στράγγισμα τους εισοδήματός μας”.
Ο κ. Σκόκας πρόσθεσε ότι και ο νέος προϋπολογισμός “συνεχίζει τις αιματηρές περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες όπως η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός, η ανεργία κα. Ειδικά για τους άνεργους προβλέπει 74 εκατομμύρια λιγότερα από τον περσινό αντίστοιχο κονδύλι (900 εκατομμύρια), για τα επιδόματα ανεργίας, «όταν σύμφωνα με στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ, οι απολύσεις που καταγράφηκαν το δεκάμηνο Γενάρη – Οκτώβρη έφτασαν στα 2.357.582.
Είναι δηλαδή ένας προϋπολογισμός, όπως και οι προηγούμενοι πλήρως εναρμονισμένος με τον στόχο για θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More