Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Μάριο Ντράγκι για τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η δολοφονική επίθεση στον πρώην Ιάπωνα Πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε επικρατεί σαν πρώτη είδηση στα Ιταλικά ΜΜΕ από το πρωί της Παρασκευής 8 Ιουλίου.

Το πρωί το Παλάτσο Κίτζι (έδρα της Ιταλικής Κυβέρνησης) ανάρτησε tweet στο οποίο ο Μάριο Ντράγκι καταδικάζει την αιματηρή επίθεση κατά του Σίνζο Άμπε:

“Η ιταλική κυβέρνηση εκφράζει την έντονη καταδίκη της για την επίθεση εναντίον του Σίνζο Άμπε. Η Ιταλία στέκεται στο πλευρό του και του ιαπωνικού λαού σε αυτή τη δραματική στιγμή”

Presidente Draghi: Il Governo italiano esprime la sua ferma condanna per l’attentato a Shinzo Abe. L’Italia è vicina ad Abe e al popolo giapponese in questo momento drammatico

— Palazzo_Chigi (@Palazzo_Chigi) July 8, 2022


Λίγο αργότερα, όταν τα Ιαπωνικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν τον θάνατο του πρώην Ιάπωνα Πρωθυπουργού, ακολούθησε συλλυπητήριο μήνυμα του Ντράγκι:

“Ο Πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου, Μάριο Ντράγκι, εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια της κυβέρνησης αλλά και του ιδίου για τον θάνατο του Σίνζο Άμπε. Η Ιταλία είναι συγκλονισμένη από την τρομερή επίθεση, η οποία πλήττει την Ιαπωνία, τον ελεύθερο δημοκρατικό της λόγο. Ο Άμπε υπήρξε μεγάλος πρωταγωνιστής της ιαπωνικής και διεθνούς πολιτικής ζωής τις τελευταίες δεκαετίες, χάρη στο καινοτόμο πνεύμα του, το μεταρρυθμιστικό του όραμα. Η Ιταλία στέλνει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του, στην κυβέρνηση και σε ολόκληρο τον ιαπωνικό λαό”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More