Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Μπλίνκεν – Χέρτζογκ: Είναι φρικτό να κατηγορείται το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο φρικτό και παράλογο» από την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ) που κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα», ήταν η φράση με την οποία «υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Ισραήλ τον Άντονι Μπλίνκεν στο Τελ Αβίβ. Ο Ισαάκ Χέρτζογκ ευχαρίστησε παράλληλα τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών για την υποστήριξη και τόνισε ότι καταβάλλονται μέγιστες προσπάθειες για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες αμάχων.

Ο Άντονι Μπλίνκεν, που βρίσκεται για τέταρτη φορά στο Ισραήλ είχε ξεκαθαρίσει ότι «είναι απόλυτα επιτακτική ανάγκη το Ισραήλ να κάνει περισσότερα για την προστασία των αμάχων».

@SecBlinken now meeting with Israeli President Herzog in Tel Aviv. He’ll meet Netanyahu later this morn before holding a press conference later. Blinken has arrived after a tour around the Gulf/Mideast, and has said he’ll press Israel to better protect Palestinian civilians. pic.twitter.com/OVOg37ZfKH

— Iain Marlow (@iainmarlow) January 9, 2024

Διαδηλωτές κατά του πολέμου συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο όπου συναντώνται ο Άντονι Μπλίνκεν και ο Ισαάκ Χέρτζογκ. Στη συνέχεια ο κ. Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Άντονι Μπλίνκεν προγραμματίζει και συναντήσεις με οικογένειες ομήρων.

Watch live: Demonstrators gather outside the hotel where Blinken and Herzog are meeting in Tel Aviv https://t.co/WfCsYOcFnE

— صحيفة مباشر العربية (@mubasheer2022) January 9, 2024

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο Άντονι Μπλίνκεν συζήτησε και σχέδια για τη μελλοντική διακυβέρνηση της Γάζας, κατά τις συνομιλίες του στην Ιορδανία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.

Ο Μπλίνκεν πριν κατευθυνθεί στο Ισραήλ τόνισε ότι τα περιφερειακά κράτη συζητούν προσέγγιση με το Ισραήλ, υπό την προϋπόθεση ότι η εξομάλυνση των σχέσεων θα περιλαμβάνει μια «διόδους» προς μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος.

Κι ενώ ο πόλεμος πέρασε στον τέταρτο μήνα, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 40 Παλαιστίνιοι μαχητές στο νότιο τμήμα Ο Χαν Γιουνίς της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με το τελευταίο στρατιωτικό ανακοινωθέν.

Τρεις μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε στοχευμένο ισραηλινό βομβαρδισμό στο νότιο Λίβανο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More