Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο – Στο επίκεντρο το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο είχε νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδας Ιερώνυμος στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη χώρα. Οι δυο ιεράρχες συζήτησαν μεταξύ άλλων και για το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, για την τεκνοθεσία και την τέλεση μυστηρίων της εκκλησίας που σχετίζονται με το γάμο.

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η Εκκλησία δεν είναι κατά των παιδιών και τα νοιάζεται περισσότερο από όλους τους άλλους. Μάλιστα, σημείωσε πως «η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν, να καταλάβουν πως λειτουργούν τα πράγματα και όταν το θελήσουν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν». «Η Εκκλησία δε θα αφήσει τα παιδιά αυτά έξω».

Ο κ. Ελπιδοφόρος συμφώνησε μαζί του.

Σχετικά με τις εκκλησιαστικές σχέσεις Ελλάδας – Αμερικής ο κ. Ελπιδοφόρος τόνισε: «Οι ομογενείς είμαστε στη διάθεσή της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου και τις εύκολες και τις δύσκολες μέρες».

Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε πως «τέτοιου είδους συναντήσεις ωφελούν και τις δύο εκκλησίες αλλά και τις χώρες».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More