Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέδριο για την Ενέργεια από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας

Η μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα σε πιο καθαρές πηγές ενέργειας απασχόλησε το τρίτο συνέδριο Ενέργειας, που διοργάνωσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας στις εγκαταστάσεις του στη Θέρμη.

«Στόχος του 2030 είναι το 35% της ζήτησης της ηλεκτρικής ενέργειας να καλύπτεται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε αναβάθμιση των δικτύων και χρειαζόμαστε συμπληρωματικά και την αποθήκευση», τόνισε ο Θόδωρος Πανάγος, καθηγητής Δι.Πα.Ε. και πρώην αντιπρόεδρος ΡΑΑΕΥ.

Στη διάρκεια του συνεδρίου έγινε ειδική αναφορά και στην προστασία του καταναλωτή.

«Πλέον τα τιμολόγια προμήθειας έχουν χρώμα. Τα σταθερά τιμολόγια θα ‘ναι με χρώμα μπλε ενώ τα κυμαινόμενα τιμολόγια θα ‘ναι με χρώμα πράσινο. Οπότε στην περίπτωση κατά την οποία πάρει τηλέφωνο ένας προμηθευτής τον καταναλωτή του και του πει σου τιμή ας πούμε 0,10 ευρώ την κιλοβατώρα, η πρώτη ερώτηση, που πρέπει να κάνει ο καταναλωτής είναι ‘’ναι αλλά τι χρώμα έχει το τιμολόγιο, είναι μπλε ή είναι πράσινο;’’. Σε περίπτωση, που του πει ότι είναι πράσινο, τότε αυτή η τιμή, που του δίνει δεν είναι σταθερή, δηλαδή θα αλλάξει τον επόμενο μήνα», σχολίασε η Ειρήνη Ιακωβίδου δ/ντρια Προστασίας Καταναλωτή ΡΑΑΕΥ.

Το συνέδριο για την Ενέργεια του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, είναι το μεγαλύτερο στη χώρα μας.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νικητόπουλος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More