Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συναυλία αφιερωμένη στον Χρήστο Νικολόπουλο- «Κόσμημα» για το Ελληνικό λαϊκό τραγούδι ο μεγάλος συνθέτης

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε εχθές το βράδυ, 12 Ιουλίου, στο άλσος Περιστερίου για μία εμβληματική συναυλία προς τιμήν του λαϊκού συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου. Επί έξι δεκαετίες στη δισκογραφία, ο Νικολόπουλος κοσμεί τη λαϊκή μουσική, έχοντας γράψει εμβληματικά και διαχρονικά τραγούδια για κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, 60 χρόνια τώρα έχει γράψει με το μπουζούκι του πολύ μεγάλο μέρος της Ελληνικής δισκογραφίας. Έχει γράψει περισσότερα από 1.800 τραγούδια και συνεχίζει μέχρι και σήμερα ο μουσικό του ταξίδι.

Ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Κώστας Μακεδόνας, η Ασπασία Στρατηγού, ο Μιχάλης Δημητριάδης με μία δεκαμελή ορχήστρα παρουσίασαν ένα πρόγραμμα από τα αγαπημένα του τραγούδια. Η συναυλία ήταν διοργάνωση του δήμου Περιστερίου με ελεύθερη είσοδο. Την παρουσίαση ανέλαβε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης ενώ συμμετείχε η Παιδική Χορωδία Λάμπρου, η Λαϊκή Ορχήστρα του Χρήστου Νικολόπουλου και η μπάντα του Στρατού Ξηράς.

Η σπουδαία τραγουδίστρια Γλυκερία δήλωσε: «Το Νικολόπουλο πέρα από τις συνεργασίες που έχουμε κάνει, τον λατρεύω. Τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια. Έχουμε κάνει τραγούδια μαζί, έχω συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες. Είναι ο μεγαλύτερος λαϊκός συνθέτης που έχουμε.»

Τον θαυμασμό της εξέφρασε και η Μελίνα Ασλανίδου λέγοντας: «Ο Νικολόπουλος μας έχει δώσει έναν θησαυρό και είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε έναν τόσο μεγάλο συνθέτη στη χώρα μας.»

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More