Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδρίαση Εκτελεστικού Γραφείου ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος να μείνει πίσω η εσωστρέφεια – Το αίτημα της Έφης Αχτσιόγλου

Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ έγινε σήμερα, παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος επέστρεψε χθες στην Ελλάδα. Σε αυτό συμμετείχαν εκτός από τον ίδιο και οι Ρένα Δούρου, Έφη Αχτσιόγλου, Δώρα Αυγέρη, Θεοδώρα Τζάκρη αλλά και ο πρόεδρος της Κ.Ο Σωκράτης Φάμελλος.

Την ώρα, που η οξεία αντιπαράθεση στο εσωκομματικό πεδίο δίνει το στίγμα των εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος είχαν μάλιστα την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντησή στην Κουμουνδούρου. Επί τάπητος, το θέμα των τριών διαγραφών, Σκουρλέτη, Φίλη και Βίτσα, που έχουν πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να ζητά την απόσυρσή τους.

Φαίνεται πως με τη σημερινή συνάντηση γίνεται μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, με τον κ. Κασσελάκη να τονίζει στον κ. Τακαλώτο πως: «Θέλω πειθαρχία στις εμφανίσεις σας στα ΜΜΕ. Όποιο στέλεχος έχει κάτι να πεί, έχει το ελεύθερο να το πει στα όργανα του κόμματος».

Όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος από την πλευρά του: «Ήταν σε πάρα πολύ καλό κλίμα η συνάντηση, του εξήγησα όμως ότι για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και τα σχέδια που έχει ο ίδιος τα σχέδια, που έχω εγω κι άλλοι δεν μπορούν να γίνουνε σε καλό κλίμα όσο υπάρχουνε και οι απειλές για διαγραφές… με άκουσε νομίζω με θετικό τρόπο, θα δούμε τι θα κάνει, νομίζω οτι όταν θα λυθεί αυτό θα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση να συζητήσουμε και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και το κατά πόσο είναι πιθανή η ενότητα.

Εγώ του ζήτησα να της πάρει πίσω (τις διαγραφεσ) ή να το λύσει το θέμα… είπε θα το μεριμνήσει, είπε ότι θα πρέπει να το κοιτάξει σοβαρά».

Είχε προηγηθεί η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, στην οποία άφηνε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις επόμενες κινήσεις του.

Ο κ. Κασσελάκης χαιρέτησε ένα-ένα τα πρόσωπα της Συνεδρίασης, με τη κυρία Αχτσιόγλου να του επαναλαμβάνει το αίτημα για συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος στο προσεχές διάστημα για να συζητηθεί το θέμα των παραπομπών.

Κλίμα εσωστρέφειας

«Τις επόμενες εβδομάδες δοκιμάζεται η ενότητα του κόμματος. Δεν είμαι αισιόδοξος, δεν έχει χαθεί το παιχνίδι, δεν ήταν σωστές οι διαγραφές, παραπομπές στελεχών. Όταν βάζεις τον κ. Πολάκη συντονιστή, δεν δίνεις σήμα γιατί ο κ. Πολάκης είναι ο πιο επιθετικός το είχε δείξει όλα αυτά τα χρόνια, αυτός ήταν που έλεγε ότι υπονομεύαμε τον Τσίπρα», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

«Ευκλείδη με προκάλεσες πολύ, αλλά ΔΕΝ θα σου απαντήσω. Μην ανησυχείς και μην μπερδεύεσαι , δεν υπάρχουν αδιέξοδα, θα τα πούμε στα Όργανα!», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Πολάκης.

Τηνπλήρη αντίθεσή του στο πρόσωπο του νέου προέδρου εξέφρασε ο Δημήτρης Βίτσας, να φύγουν όσοι θέλουν απαντά ο Γιώργος Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπολύει επίθεση μέσα από τα social media, κατά του πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς τον «Κολοκοτρώνη του ΕΣΥ» με αφορμή την αλλαγή στον τρόπο επιλογής των διοικήσεων στους δημόσιους φορείς.

Στην ανάρτηση Κασσελάκη απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επαναφέροντας και το θέμα των ψεύτικων λογαριασμών του διαδικτύου, μετά τις καταγγελίες Σκουρλέτη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το επίκεντρο των εξελίξεων μεταφέρεται στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 11 Νοεμβρίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More